Hooligans angriber Malmö-fans

For anden dag i træk er svenske fodboldfans blevet angrebet af hooligans før opgør mod Shakhtar Donetsk

Flere ukrainske klubber har store problemer med hooligans. (Arkivfoto: Allover)
Flere ukrainske klubber har store problemer med hooligans. (Arkivfoto: Allover)

Omkring 50 maskerede hooligans gik tirsdag eftermiddag til angreb på en gruppe fans af den svenske fodboldklub Malmö FF før Champions League-kampen mod Shakhtar Donetsk i Ukraine.

Ifølge avisen Sydsvenskans hjemmeside så stormede de maskerede voldsmænd ved 16.30-tiden et torv i det centrale Lviv, hvor de medrejsende Malmö-supportere hyggede sig før kampen.

Den store gruppe hooligans kastede med stole og glas og uddelte knytnæveslag på deres vej gennem torvet.

Flere Malmö-fans søgte tilflugt i nærtliggende lejlighedsindgange, mens andre ikke var så heldige at nå væk. Ingen skulle dog være kommet alvorligt til skade.

Dropper sin far: Sådan får otteårig opfyldt Zlatan-drøm

En Malmö-supporter fortæller til Sydsvenskan, at de svenske fans forud for angreb havde følt sig overvåget på torvet af personer, der har talt i telefon.

Flere svenske tilskuere, som avisen har talt med, oplyser, at de har følt sig forfulgt hele dagen i Lviv.

Allerede mandag aften var der problemer med vold forud for Champions League-kampen, netop som en bus med Malmö-fans var ankommet til Ukraine.

30 hætteklædte personer stod klar til at byde svenskerne velkommen, og en enkelt Malmö-fan måtte på hospitalet efter slag i ansigtet.

Legendariske Ronaldo til Wiland: Lad mig nu score!

Flere svenske vidner fortæller til Sydsvenskan, at voldsmændene sympatiserer med den lokale klub Karpaty Lviv - og altså ikke Shakhtar Donetsk, som Malmö FF møder klokken 20.45.

Sidste år prøvede danske fodboldfans at blive jagtet af ukrainske bøller, da FC København var på besøg i Kijev. I en udekamp mod FC Dnipro blev FCK-tilskuere jagtet rundt på stadion af en stor gruppe hooligans.

Dnipro fik efterfølgende en bøde af Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, på 50.000 euro svarende til 372.000 kroner.