Hun blev offer for lunefuld manager: 'Mourinho udnyttede mig'

Kvindelig svensk journalist fortæller nu om kontroversielt interview med José Mourinho

Følg Fodbold
Følg Champions League

José Mourinho kan være en særdeles besværlig herre

Det kan den svenske tv-reporter Suzanne Sjögren skrive under på, efter at hun kom en tur igennem den portugisiske vridemaskine i kølvandet på Manchester Uniteds 2-1-sejr i CL-udekampen mod Juventus 7. november.

Her vendte 'De Røde Djævle' et truende nederlag til sejr på to sene scoringer. Men i minutterne efter slutfløjtet løb en provokerende Mourinho med al opmærksomheden, da han hånligt vandrede rundt på græsset, mens han med sine fagter opfordrede de skuffede tilskuere i Torino til at buhe endnu højere.

En manøvre, der fik Juventus-stjernen Leonardo Bonucci helt op i det røde felt

Laudrup undrer sig over Mourinho:

Så som så ofte før blev det José Mourinhos adfærd, der stjal billedet efter kampen: Men i den såkaldte mixed zone efter kampen var der ingen journalister, der skulle have klinket noget i forhold til den uforudsigelige manager.

Så spørgsmålene undgik de provokerende fagter - indtil det blev Suzanne Sjögrens tur.

Den svenske tv-journalist turde nemlig godt spørge til den bizarre opførsel. Men det brød Mourinho sig ikke om.

- Forstår du italiensk? Spørg FA, så kan de oversætte det for dig, lød det brysk fra portugiseren i det interview, der siden spredte sig med lynets hast på sociale medier.

Nu har Sjögren for første gang fortalt om sin oplevelse af interviewet. Og hun fortæller, at hun føler, at José Mourinho udnyttede situationen.

- Han havde allerede lavet seks interviews, inden han kom hen til mig, og ingen andre havde spurgt til det, der var sket. Alle strøg ham med hårene, og det syntes jeg var mærkeligt, siger hun til Aftonbladet.

- Så jeg tænkte, at hvis nogen skulle stille det spørgsmål, skulle det være mig. Men så tændte han helt af og ville ikke forholde sig til det. Man kan aldrig gardere sig mod ham.

- Han greb muligheden for at udnytte mig til at kaste smuds mod FA (det engelske fodboldforbund, red.), og det var vel det, som det handlede om. Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg skal sige. Jeg var meget vred efter interviewet, fordi han ikke ville forholde sig til spørgsmålet. Men jeg ved heller ikke, hvad jeg havde forventet. Han er jo, som han er, lyder det fra Suzanne Sjögren, der har skudt en hvid pind efter en eventuel undskyldning fra Mourinho.

- Det gør jeg helt sikkert ikke. Han fik jo det ud af det, som han ville. Det har spredt sig på Twitter og i alle lande, så han er nok tilfreds. Så hvis han skulle gøre noget, skulle han nok takke mig, konstaterer svenskeren, der ikke er bleg for at pege på sit yndlings-interviewoffer, Liverpools tyske manager, Jürgen Klopp.

- Jeg er utroligt imponeret over, at han altid tager sig tid. Jeg ved ikke, hvor mange interviews han laver, men han er altid venlig, siger Sjögren om tyskeren, som forleden tog pressekorpset i Paris med storm:

Svenskeren vil dog ikke pege på José Mourinho som en af de værste.

- Han er svær at forudsige, men er ofte gavmild med sine svar. De sværeste er de kortfattede. Mourinho er generøs, men han svarer åbenbart ikke på alle spørgsmål, siger Suzanne Sjögren, der de kommende uger skal dække EM i kvindehåndbold, hvor Danmark fredag spiller åbningskamp mod netop Sverige.

Mourinho eksploderede i vildt overtidsdrama

Legende rystet over Mourinho: En skændsel

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind