Husker du? Champions League-pokalen blev stjålet på druktur

To unge spillere fra Aston Villa tog Champions League-pokalen med på druktur og fik røde ører

I 2015 kunne FC Barcelona hæve Champions League-pokalen. (Foto: AP)
I 2015 kunne FC Barcelona hæve Champions League-pokalen. (Foto: AP)

Hvordan vil du reagere, hvis du ser en nyvunden Champions League-pokal stå på en bar uden opsyn?

For en ung mand fra Sheffield var fristelsen svær at modstå, og pokalen røg med hjem.

Da Aston Villa vandt Europa Cup'en, senere kaldet UEFA Champions League, i 1982, vil lykken ingen ende tage. Sejren skal fejres, og pokalen skal med i byen, mener holdets venstre back, Colin Ribson, og midtbanespilleren, Gordon Cowans.

Men efter et par drinks har spillerne glemt alt om den gigantiske sølvpokal, der vejer 15 kilo, og da de vender sig om, er den væk.

- Vi plejede at tage pokalen med, når vi gik ud, så vi kunne vise den til fansene, og så de kunne få taget et billede med den (...) Gordon og jeg havde fået et par drinks, og vi spillede dart mod hinanden, da en eller anden vendte sig om og sagde 'pokalen er væk, den er blevet stjålet', har Colin Ribson efterfølgende fortalt BBC.

Sådan så det ud 25. maj 2005, da daværende og nuværende anfører Steven Gerrard løftede Champions League-trofæet efter sejr over Milan. Den uforglemmelige kamp – hvor englænderne udlignede efter at ha’ været nede 0-3. For derefter at vinde 3-2 i straffesparkskonkurrencen. Foto: AP Champions League Så meget tjener Real og Atletico på Champions League

Spillerne panikker og skynder sig at kontakte politiet, der straks sætter en eftersøgning i gang.

- På det tidspunkt aner du ikke rigtig, hvad der foregår. Alt, jeg kan huske, er angst og forsøg på at lade som om, at det ikke var sket, fortalte Colin Ribson samtidig.

100 kilometer væk i byen Sheffield vader en mand ind på den lokale politistation og fortæller, at han har Aston Villas pokal på bagsædet af sin bil. Politiet ved ikke, om de skal tro manden, men da de ringer til deres kolleger i den anden ende af landet, bliver historien hurtigt bekræftet.

(Foto: AP) Premier League Forgylder Mourinho: Tjener dobbelt så meget som van Gaal

Men historien stopper ikke der.

I nattens mulm og mørke danner de to politiafdelinger hver deres hold, hvorefter de mødes for at spille deres egen improviserede Champions League-finale.

28 år og en lang række vandrehistorier skal der gå, før offentligheden får at vide, hvad der egentlig er sket den nat.

- Når man overtager en pub, hører man en masse historier. Dén historie var en af de første, jeg fik at vide. Jeg har aldrig vidst, hvad jeg skulle tro, men nu ved jeg, at det var sandt. Det er fedt at høre, at politimændene spillede mod hinanden om pokalen. Det har været en drøm for dem, fortæller den nuværende ejer af pubben, hvorfra pokalen blev stjålet, Robbie James Pimberley.

Ifølge Birmingham Mail var det en lokalt kendt mand, der i sin rus kørte af sted med pokalen.

Se billedet af betjentene med den stjålne pokal her.

3 kommentarer
Vis kommentarer