I aften går det løs: Klar til nyt slagsmål i Madrid

212 frispark, 54 gule kort og 2 røde. Der har været godt gang i den i de syv Madrid-derbyer i denne sæson. Det bliver der med garanti også i aften, når Real Madrid jagter sæsonens første derby-sejr og en plads i Champions League-semifinalen 

Der blev gået hårdt til Mario Mandzukic, da Atlético og Real i sidste uge spillede 0-0 i første Champions League-kvartfinale. I aften er angriberen klar til at tage endnu en tur i ringen (Foto: AP)
Der blev gået hårdt til Mario Mandzukic, da Atlético og Real i sidste uge spillede 0-0 i første Champions League-kvartfinale. I aften er angriberen klar til at tage endnu en tur i ringen (Foto: AP)

Spørgsmålet var ikke dumt, men det var den forkerte mand, der fik det.

En nysgerrig italiensk journalist ville vide, hvordan man slog Atlético Madrid. Hvad var hemmeligheden? spurgte han Carlo Ancelotti.

- At stole på og tro på vores egne evner, svarede Real Madrid-træneren.

Problemet er bare, at Champions League-mestrene ikke har evnen til at slå Atlético Madrid. De gjorde det – med nød og næppe – i finalen i Lissabon tilbage i maj, men siden er det ikke lykkedes. Og det er ikke, fordi de ikke har fået muligheden.

Se også: Guardiola efter 6-1-massakre: Jeg kræver forbedringer

Syv gange i denne sæson har det været bykamp i Madrid, Real Madrid har stadig ikke vundet, og måske var det netop derfor, at Carlo Ancelotti ikke kunne komme op med et bedre svar, da han blev spurgt. At stole på og tro på vores egne evner...

Kan alle små tricks
Men nu er Atlético Madrid også forbandet svære at slå.

Argentinske Diego ’Cholo’ Simeone har skabt et nærmest ubrydeligt kollektiv i det sydvestlige Madrid. Helt i Cholos ånd arbejder de bolsjestribede knaldhårdt, og målet helliger midlet, synes devisen at være på Vicente Calderón, hvor Simeones spillere kan alle de små tricks i bogen.

Sådan er det at være lillebror i et slagsmål. Man er nødt til at være hård, hvis man skal have en chance mod en ellers overlegen storebror. Det har kostet Atlético Madrid 33 gule kort i de syv kampe mod Real Madrid, men også givet dem fire sejre og tre uafgjorte.

Se også: Ny mareridtskamp: Verdens dyreste får på puklen igen

Efter 0-0 på Vicente Calderón i første opgør er oddsene umiddelbart på Reals side, men i Atlético var der alligevel ikke utilfredshed med sidste uges resultat.

- Ethvert resultat, hvor du ikke taber, er godt. Vi er glade for ikke at have lukket mål ind og er glade for, hvordan vi har gjort det mod Real Madrid på det seneste. Forhåbentlig fortsætter det, selv om sandheden er, at enhver kamp har sin egen historie, siger franske Antoine Griezmann.

Real uden Modric
Historien om det ottende møde har hidtil været historien om de spillere, som Real Madrid må undvære.

Marcelo har karantæne, og Karim Benzema, Gareth Bale og midtbanens samlingspunkt Luka Modric er ude med skader. Særligt sidstnævnte får de svært ved at undvære, og senest Ancelottis hold var uden så mange stamspillere, gik det helt galt: Real tabte 4-0 til Atlético ...

- Modric og Bale er begge vigtige spillere, så det er svært at sige, hvem der vil være mest savnet, men det vigtigste nu er at tænke positivt. Vi har den bedste trup i verden, og vores logo minder os om det hver eneste dag, når vi træner, siger træner Carlo Ancelotti i et interview med italienske Corrierre dello Sport.

Se højdepunkterne fra første kamp her:

Ancelottis skæbne afhænger også af, hvordan det går i aften. Og er der noget, man gerne vil undgå som Real Madrid-træner lige nu, er det en skæbnekamp mod Atlético.

Lillebror er blevet storebror i Madrid og er på Bernabéu klar til at forsvare den nyvundne ære med alle lovlige og ulovlige midler.

Der er lagt op til endnu et stort slagsmål i Madrid. Det er vist ingen hemmelighed...

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

16 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere