I clinch med Ståle: Det sagde Guardiola

Ståle Solbakken husker tilbage på et skænderi - og en efterfølgende forsoning - med Pep Guardiola.

Foto: Jens Dresling/Polfoto
Foto: Jens Dresling/Polfoto
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Champions League

For knap ti år siden, i november 2010, tog FC København imod Pep Guardiola og FC Barcelona i Parken i Champions League, og det danske mandskab fik på flot vis sikret sig et uafgjort resultat.

Efter kampen endte fokus imidlertid på de to trænere, Ståle Solbakken og Pep Guardiola, som havnede i en ophedet diskussion og i sidste ende måtte skilles ad af Barcelona-stjernen Sergio Busquets.

En situation fra en kamp to uger forinden var grunden til diskussionen. FC Barcelona havde vundet over FC København i Spanien, og i den kamp havde københavnernes Cesar Santin en friløber mod spaniernes mål. I den situation piftede Barcelonas målmand, Jose Pinto, dog så højt, at Santin troede, at der var offside og stoppede sit løb.

I et interview med TV2 Norge husker Ståle Solbakken nu tilbage på diskussionen med Guardiola, og nordmanden erkender, at det slog klik for ham.

- Vi spiller vores livs spil, og det ender 1-1. Vores spillere jubler, som om de har vundet verdensmesterskabet. Så takker jeg Guardiola for kampen, og han siger til mig, 'Now you can go to the fucking UEFA and complain about the match.'

- Så jeg prøver at forklare ham situationen stille og roligt, men da vi nærmede os tunnelen, kunne jeg ikke længere holde mig i skindet. Det slog klik for mig. Jeg kan ikke huske, hvad jeg sagde, men det ikke ret pænt, siger Ståle Solbakken.

Foto: Jens Dresling/Polfoto
Foto: Jens Dresling/Polfoto
 

Forsoning i Tyskland
Ståle Solbakken og Pep Guardiola endte trods alt med at slutte fred knap 15 måneder senere.

Til den tid havde Solbakken forladt FC København for at være cheftræner i FC Köln, mens Guardiola stadig var cheftræner i FC Barcelona og var i Tyskland for at spille en Champions League-kamp mod Bayer Leverkusen.

Den nuværende FC København-manager forklarer til TV2 Norge, at han kontaktede Guardiola, og at de mødtes på Barcelonas hotel efter spaniernes kamp mod Bayer Leverkusen.

- Han tog os op til hotellets bar og bad alle, der var der, gå ud. Det var mig, Bård Wiggen (Solbakkens assistent, red.), en taktiktavle, to øl og en Pepsi Max. Så diskuterede vi fodbold i fire timer. Barcelonas præsident gik forbi, og Pep bemærkede ham ikke engang. Da klokken var 03.30, sagde jeg, 'Tusind tak, vi tager ikke mere af din tid.' Men selv da fortsatte han med at flytte brikker rundt på brættet. Manden var sygt intens, husker Solbakken.

Raser over video: - Mit hjerte er knust

Allan Nielsen: Derfor måtte jeg væk

Middagen der ændrede FCK-lønnen

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+