Inden CL-åbningen: Her er favoritterne

Der er bedre hold end Chelsea i Champions League, mener klubbens tidligere kant Jesper Grønkjær

Inden CL-åbningen: Her er favoritterne

Ekstra Bladet sendte live i forbindelse med aftenens kampe tidligere. Se udsendelsen her

En af de ting, der har defineret John Terry gennem tiderne, er de europæiske finaler – men desværre for Chelsea-forsvareren har det ikke været for det gode.

Den seneste Chelsea-finale, Europa League i 2013, var han ikke en del af på grund af en skade, mens han året før sad ude med en dum karantæne, da London-klubben fik opfyldt Roman Abramovitj' store ambition med finalesejren i Champions League – og det endda over Bayern i München.

Brød uskrevne regler: Mourinho var rasende

Chelsea-anføreren fyldte nu alligevel i medierne i efterspillet, for han var på banen til trofæ-overrækkelsen, og det i fuld kampuniform, inklusiv benskinner, selv om han altså havde set finalen fra tilskuerpladserne.

Og så var der selvfølgelig Champions League-finalen i 2008, da Chelsea og Manchester United tørnede sammen i en ren engelsk duel i Moskva, der endte med straffespark. Her stod Ronaldo for den eneste afbrænder, så forsvarslegenden kunne afgøre det hele med sit spark på Edwin van der Sar.

 

Jesper Grønkjær har selv spillet for Chelsea og nydt stor succes i London-klubben. I år tror han ikke, de har styrken til at konkurrere om Champions League-trofæet. (Foto: AP)
Jesper Grønkjær har selv spillet for Chelsea og nydt stor succes i London-klubben. I år tror han ikke, de har styrken til at konkurrere om Champions League-trofæet. (Foto: AP)

Den hollandske målmand sprang til den forkerte side, Terry satte med en simpel inderside bolden modsat, men han gled i sparket, så bolden fik for meget og ramte stolpen, og få spark senere brændte Anelka afgørende for Chelsea, mens kaptajn Terry lod tårerne få frit løb i den russiske regn.

Så de tre finaler har været en blandet fornøjelse for den 34-årige forsvarer, men hvad så med i år? Går det hele endelig op i en højere enhed for John Terry, så han kan spille med i en Champions League-finale, som Chelsea vinder?

- Nej, det tror jeg ikke. Der er andre hold, der er bedre, siger John Terrys gamle holdkammerat Jesper Grønkjær

- Selv om Chelsea er blandt favoritterne til at vinde mesterskabet, så har Manchester City, Arsenal og Manchester United alle bredere trupper, så der skal ikke voldsomt mange skader til, før det bliver svært i Premier League. Hvis man tog Hazard ud for eksempel.

Ydmyget Mourinho: Den værste tid i min karriere

- Og i Champions League mener jeg, at Real Madrid, Barcelona og Bayern München alle er for stærke for Chelsea, vurderer Viasat-eksperten Jesper Grønkjær.

Men hvordan var det at have John Terry som holdkammerat, hvorfor var han nærmest kontinental i sin spillestil med flot teknik, hvad har John Terry betydet for båndet mellem det gamle og det nye Chelsea, hvor længe kan han blive ved, og hvordan er den anden side af John Terry, end den man kender fra de skandaler, som engelske medier har skrevet meget om gennem tiderne?

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Champions League Magasinet 2015 er på gaden nu.

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi har hver scoret 77 mål i Champions League og duellerer om at blive turneringens største spiller nogensinde. Nicklas Bendtner er tilbage i mesterligaen og får opbakning af sin tyske chef efter en god start på sæsonen. Vi fortæller disse og mange flere historien i Champions League Magasinet 2015, der er på gaden fredag 4. september.

Køb magasinet her

I magasinet finder du:

  • 9 siders grafik og analyse af duellen mellem Messi og Ronaldo
  • Analyse, idealopstillinger og fakta fra alle 32 hold
  • Interview: En tidligere AaB'ers rutsjetur til midterforsvaret i en CL-klub
  • Grafik: De 11 største talenter og historiske fakta om turneringen
  • Nostalgi: Da Chelsea og KB sagde nej til mesterligaen
  • Historien om Madridistaen Rafael Benitez
  • Portrættet af John Terry med TV3 Sports Jesper Grønkjær