Irriteret City-manager inden CL-semifinale: Forstår det simpelthen ikke

Manuel Pellegrini brokker sig over forholdene i Premier League forud for returkampen mod Real Madrid

Manuel Pellegrini var cheftræner i Real Madrid juni 2009-maj 2010, hvor han blev fyret, da klubben ikke vandt mesterskabet. Onsdag kan han få sin hævn. (Foto: AP)
Manuel Pellegrini var cheftræner i Real Madrid juni 2009-maj 2010, hvor han blev fyret, da klubben ikke vandt mesterskabet. Onsdag kan han få sin hævn. (Foto: AP)

Manuel Pellegrini ved, hvad der venter.

Som tidligere cheftræner i Real Madrid er den chilenske træner fuld bevidst om, hvad Manchester City render ind i på Bernabéu onsdag aften, når de to hold spiller returkamp i Champions League-semifinalen.

Men hvad Pellegrini ikke kan gøre noget ved, er optakten i Premier League. Og det irriterer ham.

Søndag er det planlagt, at City skal møde Southampton. En vigtig kamp for The Citizens i bestræbelserne på at sikre sig en direkte plads i næste sæsons Champions League. Men hvorfor filen kan den kamp ikke blive rykket en dag tilbage til om lørdagen?

Pellegrini forstår det ærlig talt ikke.

'Det var desværre ikke muligt'
Han kan skæve til kalenderen og se, at Real Madrid spiller sin ligakamp (mod Real Sociedad) allerede lørdag eftermiddag. Og der giver en dag mindre end spanierne at forberede sig og restituere i.

- Desværre for os har vi en dag færre. Vi forsøgte at få vores kamp rykket også, men det var desværre umuligt, siger Pellegrini.

Uskarpe Real tager fra City med 0-0

Det er anden gang på forholdsvis kort tid, at City har disse kvaler.

I februar skulle holdet spille FA Cup mod Chelsea i weekenden, inden der stod Dynamo Kiev i CL-1/8-finalen på programmet tre dage senere. Pellegrini fik en afvisning fra forbundet om rykning af kampen og tog konsekvensen, nedprioriterede pokalkampen mod Chelsea voldsomt og tabte hele 5-1.

Til gengæld kunne et stærkt City-hold i Ukraine vinde den første af to kampe med 2-1 over Dynamo.

Vil ikke tilfredsstille et enkelt hold
Pellegrini er langt fra første udenlandske manager i England, der står uforstående overfor situationen.

José Mourinho og Arsène Wenger prøvede forud for denne sæson at overbevise det engelske fodboldforbund, FA, om, at det ville være hensigtsmæssigt at flytte kampene for de hold, der skulle i Europa. Som andre lande ofte gør.

Uden held.

- Fra 2016-17 spiller vi nogle kampe fredag aften, men vi vil ikke flytte enkelte kampe, da man ikke kan gøre det for alle. Champions League-hold spiller tirsdag-onsdag, så man kan ikke flytte kampe for at tilfredsstille et enkelt hold. Det ødelægger fuldstændig alting.

- Hele kalenderen i England er baseret på, at holdene skal have tre dage mellem kampene. Så man kan ikke bare flytte en kamp en dag tilbage. Vi har kigget på det, men det er praktisk umuligt at gøre noget som helst, sagde formand for ligaen, Richard Scudamore ved den lejlighed.

3 kommentarer
Vis kommentarer