Juve i kulkælderen: Bayern vinder vanvidskamp

Undertippede Juventus var så tæt på sensationssejr over Guardiola og hans røde hær, men i sidste øjeblik reddede Bayern sig videre til kvartfinalerne

Gamle damer kan også finde på at gå over for rødt.

Og hende, som de i Støvlelandet kalder for Den Gamle Dame, tillod sig frækt at marchere hen over den røde hær og pisse på generalen Pep Guardiolas eftermæle.

Indtil den elektroniske tavle på Allianz Arena viste 90.04. Så snublede hun.

Så tæt var Juventus på at hente deres mirakel i München, og det havde været helt, helt fortjent. I stedet gjorde Bayern det igen. Indhentede gæsternes 2-0 føring, der var så tæt på at blive på 3-0 lige før pausen, udlignede til sidst og vandt den forlængede spilletid til slutsejr på 4-2, 6-4 sammenlagt.

Det kan de så formentlig tale om i dagevis ved Torinos cafeborde. For hvor var de tæt på at gøre det, de italienske mestre, som længe udmanøvrerede de tyske, en af de helt store favoritter til titlen.

Pep Guardiola var tæt på at få et ordentligt hak i sit eftermæle, da Bayern hjemme var tæt på at blive slået ud i ottendedelsfinalen i Champions League (Foto: AP)
Pep Guardiola var tæt på at få et ordentligt hak i sit eftermæle, da Bayern hjemme var tæt på at blive slået ud i ottendedelsfinalen i Champions League (Foto: AP)

Bayern, der har vundet turneringen fem gange. Bayern, der har nået semifinalen i fem af de seneste seks forsøg. Bayern, der har vundet deres seneste ni hjemmekampe i Champions League med en målscore på 36-4.

Bayern, der efter 50 minutter var foran 2-0 på udebane. Bayern, der i deres seneste Champions League-møde i knock out-fasen slog Juventus med sammenlagt 4-0.

Bayern, der før kampen sammen med Real Madrid havde scoret flest mål i turneringen i år, nemlig 21.

Bayern, der også i denne kamp havde en boldbesiddelse på over 70 procent.

Mod vidt berømmede Pep Guardiola, hvis mandskaber aldrig er røget ud i en ottendedelsfinale under hans seks besøg her.

De var så bitterligt tæt på, undertippede Juventus, der mødte frem med skader til flere stamspillere. På stram, taktisk disciplin fra Massimiliano Allegris tegnebræt. I medvind fra en drømmestart.

Og – ikke mindst - via et par individuelle indslag i ren verdensklasse.

Alaba og Manuel Neuer havde aktier i føringsmålet efter bare fem minutter, da de ikke rigtigt fik grebet ind overfor Stephan Lichtsteiner. Fra keeperens knæ røg bolden ud til Paul Poul Pogba, der fra kanten af straffesparksfeltet kunne sende bolden i et næsten tomt mål.

TV: Chokstart: Pogba udnytter Bayern-fejl

Og så fulgte den vilde sekvens i det 28. minut, hvor Juventus-angriberen Alvaro Morata var helt nede i forsvarszonen for at hjælpe. Midt på egen banehalvdel erobrede han bolden, og så gik det ellers over stok og sten og forbi tre-fire modstander, før han med ydersiden lagde bolden af til Juan Cuadrado.

Colombianeren sagde ’tak for kaffe’ og ventede ved fjerneste stolpe med en lille skudfinte Philipp Lahm ud, før han køligt satte bolden ind i det korte hjørne.

TV: Super kontrabold giver 2-0 til Juve

Havde han været lige så koldblodig lige før pausen, var kampen nok blevet lukket der. For det var en afbrænder af de rigtigt store, da Pogba løb dybt i venstre side og slog en flad bold ind foran mål.

Hverken Morata eller Neuer nåede den, og så var Cuadrado igen fri ved bageste stolpe. En chance, der bare skulle ekspederes, men lige pludselig viste Neuer sin klasse og fik afværget det svage forsøg.

Havde det vantro hjemmepublikum ventet rødt stormløb lige efter pausen, blev det skuffet. I stedet fortsatte Morata med at hærge i den anden ende. To gange indenfor det første kvarter kæmpede og driblede han sig frem til direkte konfrontationer med Neuer men ramte ikke plet.

I den anden ende kunne Den Gamle Dame forlade sig på klassiske, italienske defensiv-dyder. Forsvaret stod både dybt og bredt over et Bayern-angreb, der løb tør for kreative indslag, når det nærmede sig straffesparksfeltet.

Og da hjemmeholdet endelig fik hul på bylden i det 73. minut, var det da også et indlæg. Douglas Costa slog bolden ind i hovedet på Robert Lewandowski, som scorede for syvende kamp i træk i turneringen.

TV: Lewandowski reducerer

Det sidste stormløb så ud til at være forgæves. Veterankeeper Gianluigi Buffon, der spillede sin CL-kamp nummer 90, og hans svende holdt stand. Indtil viseren netop havde passeret 90 minutter.

Så glemte de zebrastribede at sparke væk, bolden endte hos indskiftede Kingsley Coman, og han smed læderet ind i hovedet på – Thomas Müller. Forwarden, der ikke havde spillet nogen god kamp, steg til vejrs og scorede sit niende mål i turneringen.

TV: Bayern udligner ved Müller

2-2 og omkamp.  Mens enkelte håbede på straffesparkskonkurrence.

Hvor gæsterne først var farlige. Indskiftede Mandzukic holdt Alaba væk og spillede Lichtsteiner, som afsluttede pænt med venstrebenet. Neuer kastede sig og reddede.

108 minutter var der gået, da indskiftede Tiago, Bayerns lejesvend fra Juventus, afgjorde sagen via en hurtig 1-2-kombination med Lewandowski, og en både flot og flad afslutning. To minutter senere gjorde Kingsley Coman scorer til 4-2!

Fodbold er et spil med 22 spillere, hvor tyskerne altid vinder til sidst, som en engelsk spøgefugl har sagt det.

58 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere