Juventus var sekunder fra sensationen: Her er de vildeste comebacks

Champions League har budt på vilde comebacks gennem årerne og denne sæson udgave er ingen undtagelse. Vi har forsøgt at samle de bedste

Tirsdag aften leverede Roma et af Champions League-historiens flotteste comebacks, da de vendte et 1-4-nederlag i den første kamp til videre avancement.

Onsdag var Juventus tæt på at følge i Romas fodspor, da de hentede Real Madrids 3-0-sejr fra den første kamp. Desværre for de italienske mestre fik den spanske kongeklub reduceret i tillægstiden på et kontroversielt straffe.

Vi har samlet de fem bedste comebacks i Champions Leagues historie og har taget udgangspunkt i klubber, der har vendt et nederlag i den første kamp til en samlet sejr i returkampen.

Så selvom Manchester Uniteds comeback mod Bayern München i finalen i 1999 var vanvittigt, så opfylder det ikke kriterierne til at komme på denne liste.

5. Inter-Bayern München, (0-1, 3-2), 1/8-delsfinalen 2010/11

Champions League 1/8-finale-opgøret mellem Inter og Bayern München i 2010/11-sæsonen var samtidig en rematch af finalen fra året før.

Bayern München havde fordel af, at finalen blev spillet på deres hjemmebane, og alle forventede, at det tyske storhold ville cruise sejren i land.

Sådan skulle det ikke gå, men allerede året efter fik de mulighed for revanche.

På et mål af Mario Gomez i det 90. minut, vandt Bayern München 1-0 på udebane i Milano. Et fremragende resultat og med tanke på at blot et enkelt hold havde vendt et hjemmebane-nederlag til en samlet sejr i Champions League, var der ikke mange, der spåede Inter nogen chancer for videre avancement.

Det var en fejl.

Eto’o bragte Inter tilbage i kampen om en plads i semifinalen, da han scorede efter fire minutter på Allianz Arena i München.

En lille halv time senere havde Mario Gomez og Thomas Müller bragt tyskerne foran 2-1, og kampen så reelt ud til at være afgjort.

Det var den bare ikke. Med to mål i den sidste halve time blev Inter for anden gang på to år Bayern Münchens overmænd i Champions League.

4. Real Madrid-AS Monaco, (4-2, 1-3), kvartfinalen 2003/04

Zinedine Zidane, Raul, Ronaldo, Luis Figo og David Beckham mod Monaco.

Tre af ovenstående sikrede den spanske kongeklub et fornemt udgangspunkt i den første kamp på Bernabeu, hvor de vandt 4-2.

Bevares to udebanemål til Monaco var ikke just imponerende, men ingen forventede, at den franske klub kunne vende det til en samlet sejr

Alligevel blev returopgøret et af de mest mindeværdige i Champion League-historien.

Raul bragte Madrid foran i returkampen, og alt lys så ud til at være slukket for Monaco. Men en lejesvend skulle vise sig at blive altafgørende

Monaco havde nemlig lejet den spanske angriber Fernando Morientes i netop Real Madrid, der tilsyneladende ikke var god nok til at spille for Galacticos.

Det fortryder de nok stadig den dag i dag, da Morientes i den grad var manden bag Monacos triumf med vigtige mål i begge kampe.

Monaco hev en 3-1 sejr hjem på Stade Louis foran blot 18.500 tilskuere. De nåede senere finalen, hvor de tabte 0-3 til José Mourinhos Porto. En kamp der i øvrigt blev dømt af den danske dommer Kim Milton Nielsen.

3. FC Barcelona-AS Roma, (4-1, 0-3), kvartfinalen 2017/18

Det var en umulig mission, der ventede AS Roma i tirsdagens Champions League-kvartfinale, sådan lød det fra de italienske medier inden kampen.

Mægtige FC Barcelona kom til Rom med en 4-1 sejr, og selvom Roma havde et vigtigt udebanemål, så var der ikke mange, der levnede dem nogen chancer.

Det gjorde de nok heller ikke selv, og Kostas Manolas fejring efter 3-0 målet var ikke til at tage fejl af. Det, de var ved at levere, var en vanvittig præstation.

Sjældent har et Barcelona-mandskab set så tandløst ud, og den ære skal i høj grad tilskrives Roma-spillerne, der fik Iniesta og Messi til at ligne ordinære spillere.

Edin Dzeko bragte Roma-fansene til live, da han efter seks minutter bragte hjemmeholdet i front. Stemningen på det Olympiske Stadion i Rom eksploderede - men tiden var imod dem.

Barcelonas sejr i det første opgør blev grundlagt af to Roma-selvmål. Danielle De Rossi udplacerede sin egen målmand i første halvleg, og i anden halvleg kunne Kostas Manolas se bolden ryge i eget mål efter at have ramt ham sidst.

De to spillere skulle også få en nøglerolle i returkampen. Først eksekverede De Rossi et straffespark, og otte minutter før tid sendte Manolas Roma i semifinalen, da han headede et hjørnespark i kassen.

Jubelen ville ingen ende tage efter 3-0-scoringen, hvor selv bold-drengene var involveret.

2. AC Milan-Deportivo La Coruña, (4-1, 0-4), kvartfinalen 2003/04

Et talentfuldt Deportivo La Coruna-hold stod i 2004 over for de forsvarende Champions League-mestre fra AC Milan i kvartfinalen i selvsamme turnering.

En ordentlig mundfuld, der ikke blev lettere af, at de havde tabt 4-1 på San Siro i den første kamp.

Som det er med de fleste comebacks i returkampe, så kræver det et tidligt mål fra det jagtende hold, og det var lige præcis, hvad Deportivo fik efter fem minutter ved Walter Panidani.

Det fik de også i den første kamp, men føringen blev smidt væk på ni minutter. Derfor vidste La Coruna, og resten af verdenen, at Milan kunne vende det hele på ingen tid.

Det gjorde de bare ikke. 1-0 blev til 2-0, som blev til 3-0 kort før pausen. Sensationen lå i luften, og det kunne mærkes på Riazor, hvor det galiciske mandskab hører til.

4-4 var den samlede stilling i Deportivos favør, da de to mandskaber gik ind til anden halvleg.

Jon Dahl Tomasson og holdkammeraterne fra Milan havde, trods masser af chancer, svært ved at finde netmaskerne, og selvom de kunne have tvunget kampen ud i forlænget spilletid helt frem til slutfløjt.

Deportivo overvandt som det første hold nogensinde et tre-måls nederlag fra første kamp i den prestigefyldte turnering, og Frans mål til 4-0 var blot glasur på kagen.

1. Paris SG-FC Barcelona, (4-0, 1-6), 1/8-delsfinalen 2016/17

Der er comebacks, og så er der vanvittige comebacks. Historien om Barcelonas comeback mod Paris Saint-Germain i sæsonen 16/17 er samtidig også historien om den første gang, det lykkedes et hold at hente et fire-måls nederlag i Champions League.

Barcelonas spillere har opnået meget, men at vende et 4-0 nederlag i Champions League havde de – eller nogen andre - aldrig gjort før 8. marts 2017.

Det lykkedes det spanske storhold at hente tre mål på 50 minutter, og det umulige var pludselig muligt. Men så skete det, der ikke måtte ske. Edinson Cavani reducerede til 3-1 efter en times spil, og så var Barcelona tvunget til at score tre mål mere på en halv time

Det så ud til at være ovre. Der var ikke mere at komme efter for Barcelona-spillerne. PSG fik chance efter chance uden at score. Tiden var ved at løbe ud.

Der skulle et mirakel til, og det mirakel hed Neymar. To minutter før slutfløjt fik han tilkæmpet sig et frispark. Mål.

Et minut inde i dommerens tillægstid fik Barcelona tildelt et straffespark. Mål.

Fire minutter senere var det vanvittige comeback en realitet, da Sergi Roberto gjorde det til 6-1.

Voldsom debat efter CL-drama: Se svaret fra tidligere dansk topdommer

Buffon efter drama: - Han har en skraldepose i stedet for et hjerte

Bakken Bears taber snævert i Europe Cup-semifinale