Kæmpe brag: Favoritter mødes i Champions League-semi

Real Madrid og Bayern München mødes i en kongesemifinale i Champions League

Der venter et gigantisk brag i Champions Leagues semifinale, idet Real Madrid og Bayern München blev parret med hinanden ved fredagens lodtrækning i Nyon.

Dermed venter det, der måske bedst kan betegnes som den moralske finale allerede i semifinalen i Champions League.

Real Madrid var, som bekendt, i store vanskeligheder mod Juventus i returopgøret i Madrid onsdag. En sen reducering af Cristiano Ronaldo på et omdiskuteret straffespark var lige akkurat nok til at sende madrilenerne samlet videre, efter Juventus ellers havde den spanske kongeklub helt i tovene. De dobbelte forsvarende vindere af Champions League har stået i semifinalen de seneste otte år.

Bayern München havde modsat ikke de store vanskeligheder ved at sende Sevilla ud af kvartfinalen, da de nykårede tyske mestre anno 2017/2018 vandt 2-1 i Andalusien og kørte en sikker nullert hjem i Sydtyskland i returen. Det er fjerde gang inden for de seneste fem år, Bayern har nået blandt de sidste fire i Champions League.

I den anden semifinale mødes Liverpool og Roma. Der er med andre ord lagt op til en favoritdræber-semifinale, idet Roma stod for den største overraskelse i kvartfinalen, da italienerne sensationelt slog Barcelona med 3-0 i Rom.

Det resultat var nok til at sende Lionel Messi og co. ud af turneringen. En helt igennem sublim kamp af romerne, som må betegnes som klar underdog af de fire tilbageværende mandskaber i Champions League. Det er første gang nogensinde, Roma er nået blandt de sidste fire i Champions League.

Romas hollandske midtbanespiller Kevin Strootman mener dog ikke, at italienerne er nogen drømmemodstander overhovedet:

- Vi kommer til at gå efter det i semifinalen. Det er slet ikke nok for os at nå hertil - vi vil i finalen. De andre hold må håbe, alt det de vil, at de trækker os. Vi så alle sammen, hvordan det gik for Barcelona, sagde Kevin Strootman til uefa.com, kort inden lodtrækningen fandt sted.

Liverpool var ikke regnet som en af de varmeste favoritter i turneringen, inden man tog hul på knockout-kampene, men i kvartfinalen satte Jürgen Klopps aggressive tropper Manchester City godt og grundigt på plads med 5-1 samlet over det suveræne førerhold i Premier League. Det er første gang siden 2008, Liverpool står i semifinalen.

Liverpool og Bayern München starter deres respektive semifinaler hjemme og slutter ude.

Semifinalerne spilles 24. og 25. april med returopgør 1. og 2. maj. Finalen spilles 26. maj på NSC Olimpiyskyi Stadium i Kiev.

Læs mere om dramaerne i Champions League herunder:

Juventus-boss kræver videohjælp i Champions League

Storklub kan smides ud af Champions League: Nu svarer de igen

Juventus var sekunder fra sensationen: Her er de vildeste comebacks

Buffon efter drama: - Han har en skraldepose i stedet for et hjerte

Barca-imperiet faldt på en vidunderlig nat i Rom

Barcelona-træner undskylder CL-exit: Det er smerteligt

105 kommentarer
Vis kommentarer