Kæmpe drama og gigantisk drop: Real Madrid finaleklar

Med hiv og sving: Real Madrid er efter 2-2 mod Bayern München klar til sin tredje Champions League-finale på stribe. Tyskerne var igen bedst, men spanierne fik alligevel klemt sig videre til finalen i Kiev

Real Madrid nærmer sig et magisk Champions League-hattrick.

Den spanske hovedstadsklub er for tredje år i træk finaleklar efter en yderst dramatisk semifinale mod Bayern München. Igen var Real Madrid næstbedst, og Cristiano Ronaldo næsten usynlig, men de fik alligevel 2-2 og klemt sig videre til finalen i Kiev med en samlet 4-3-sejr.

Bayern München fik en drømmestart på Santiago Bernabéu, da Joshua Kimmich slog til efter blot et par minutters spil. Sergio Ramos fik ikke ekspederet et indlæg ordentligt væk, og det udnyttede den tyske landsholdsspiller iskoldt.

Så var der pludselig nerver på i den spanske hovedstad, men Karim Benzema fik kort efter Kimmichs lynscoring beroliget de mange hvidklædte tilskuere en smule.

Marcelo slog et perfekt indlæg til bagerste stolpe, hvor den udskældte franske angriber sikkert udlignede med hovedet.

Der var chancer til yderligere scoringer i begge ender i en yderst underholdende 1. halvleg. Den største tilfaldt gæsternes James Rodríguez, men tæt under mål sparkede den ellers velspillende colombianer over.

James Rodríguez scorede mod sin tidligere klub, men det var ikke nok til at sende Bayern München videre. Foto: AP/Francisco Seco
James Rodríguez scorede mod sin tidligere klub, men det var ikke nok til at sende Bayern München videre. Foto: AP/Francisco Seco

Kun tyve sekunder inde i 2. halvleg kom Real Madrid foran 2-1 efter et gevaldigt koks af Sven Ulreich i Bayern-målet.

Den tyske keeper sparkede forbi en tilbagelægning, og så kunne Benzema spadsere bolden i mål til en 2-1-føring. Nu skulle Bayern bruge to scoringer, men de gav ikke op og skabte masser af muligheder.

Efter godt en times spil udlignede James Rodríguez mod sin tidligere klub, og Real Madrid levede nok engang livet farligt. Flere gange brændte det gevaldigt på foran Keylor Navas’ mål, men de forsvarende mestre havde heldet på sin side og slæbte sig med hiv og sving videre.

Real Madrid har vundet Champions League to år i træk og kan blive det første hold siden Bayern München i 1976, der laver pokalhattrick.

Finalemodstanderen findes onsdag aften i Rom, når Liverpool og Roma mødes. Uanset hvem det bliver, vil Real Madrid gå ind til finalen i Kiev som favorit.

For spanierne har mange gange - også i denne sæson - bevist, at de kan vinde, selv når de ikke burde gøre det. Og Los Blancos har vundet sine seks seneste finaler i turneringen og ikke tabt en finale siden 1981, hvor modstanderen var … Liverpool.

Real Madrids europæiske finaler

Real Madrid har været i finalen i Europa cup'en for mesterhold/Champions League 15 gange. 12 af finalerne har den spanske hovedstadsklub vundet.

1955/56 Real Madrid-Stade de Reims 4-3

1956/57 Real Madrid-Fiorentina 2-0

1957/58 Real Madrid-Milan 3-2 (efter forlænget spilletid)

1958/59 Real Madrid-Stade de Reims 2-0

1959/60 Real Madrid-Frankfurt 7-3

1961/62 Benfica-Real Madrid 5-3

1963/64 Inter-Real Madrid 3-1

1965/66 Real Madrid-Partizan 2-1

1980/81 Liverpool-Real Madrid 1-0

1997/98 Real Madrid-Juventus 1-0

1999/00 Real Madrid-Valencia 3-0

2001/02 Real Madrid-Bayer Leverkusen 2-1

2013/14 Real Madrid-Atlético Madrid 4-1 (efter forlænget spilletid)

2015/16 Real Madrid-Atlético Madrid 6-4 (efter straffesparkskonkurrence)

2016/17 Real Madrid-Juventus 4-1

Premier League Kan blive første dansker: Eriksen nomineret til pris

Har du de rette kort, så kan du måske score kassen. Foto: Olivia Loftlund Sport og Spil Har du guld på loftet: Fodboldkort kan være mange penge værd

184 kommentarer
Vis kommentarer