Kæmpe fejldom: CL-dansker roses trods uheldigt selvmål

En godt spillende Andreas Christensen blev noteret for et selvmål i 1-2-nederlaget mod Manchester City - en fejl fra dommerens side, da bolden allerede havde været inde over stregen

Først til det positive.

Danske Andreas Christensen har igen fået plads i startopstillingen hos Borussia Mönchengladbach, efter den tyske klub valgte at stoppe samarbejdet med Lucien Favre i sidste uge.

Midtstopperen startede ellers inde, da Gladbach mødte Dortmund i Bundesliga-premieren, men den danske landsholdsspiller blev derefter smidt på bænken efter 0-4-ydmygelsen.

Nu har danskeren dog fået en ny chance under klubbens U23-træner André Schubert, der blev forfremmet efter Favre-fyringen i sidste uge.

Se også: Tilbage i varmen: I aften skal Andreas holde styr på Agüero

Christensen var derfor igen at finde blandt de startende 11, da Gladbach tørnede sammen med Manchester City onsdag aften i Champions League.

Og den 19-årige dansker leverede en meget godkendt præstation mod Sergio Agüero og de andre stjerner, der dog endte med at tage alle tre point med hjem fra Tyskland, da den argentinske profil udnyttede et straffespark i overtiden til resultatet 2-1.

Andreas Christensen spillede alle 90 minutter i opgøret og blev fra flere sider lovprist for sin indsats.

Andreas Christensen i duel med Sergio Agüero. (Foto. AP)
Andreas Christensen i duel med Sergio Agüero. (Foto. AP)
 

Websiden goal.com giver 'AC' 3,5 ud af fem stjerner og skriver:

- Han tog sig for det meste godt af det pres, som City lagde i løbet af opgøret. Lavede nogle vitale blokeringer, var god i en-mod-en-situationer og lukkede godt ned, da City for alvor lagde tryk på.

Den tyske avis rp-online, som dækker Gladbach tæt, skriver også om danskeren i positive vendinger:

- Han positionerede sig rigtigt godt på banen og var god til at føre bolden frem væk fra farezonen. Dirigerede uheldigt Otamendis skud i eget mål.

TV: Gladbach imponerede også med en fabelagtig tifo inden opgøret

Og så til det negative.

For Andreas Christensen blev nemlig noteret for et selvmål, da City udlignede til 1-1 i anden halvleg. Argentinske Nicolas Otamendi trykkede af mod Gladbachs mål, danskeren forsøgte at blokere skuddet med sit hoved - men i stedet rettede han bolden videre ind i eget mål.

Danskeren blev dog fejlagtigt noteret for selvmålet.

Bolden havde nemlig allerede været inde over stregen sekunder forinden - det viste tv-billederne klart og City-spillerne reklamerede det også for, at Martin Demichelis havde scoret forinden.

Men protesterne stoppede dog hurtigt, da Otamendi straks efter sparkede bolden ind på hovedet af Christensen, der dermed fik scoret sin første 'kasse' i Champions League - desværre for danskeren var det altså et selvmål.

Han var dog ikke den eneste, der scorede i eget net onsdag aften i Champions League. Fire andre spillere formåede at gøre det samme - i kampen mellem Astana og Galatasaray var der hele tre spillere, der blev noteret for et selvmål.

Se selvmåls-skytterne i videoen herunder:

12 kommentarer
Vis kommentarer