Kæmpe succes til dansk stjerne

Anders Christiansen blev matchvinder, da Malmö slog HJK Helsinki med 2-1 i Champions League-kvalifikationen

Anders Christiansen scorede en vigtig kasse for Malmø. Foto: Ritzau Scanpix
Anders Christiansen scorede en vigtig kasse for Malmø. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Champions League

Malmö FF, der har danske Jon Dahl Tomasson som cheftræner, vandt onsdag 2-1 over HJK Helsinki i Champions League-kvalifikationen.

Den danske EM-spiller Anders Christiansen blev matchvinder, da han sendte et frispark i mål til slutresultatet efter 74 minutters spil.

Det finske udehold havde ellers udlignet til 1-1 kort forinden og havde kurs mod et flot resultat, men det lavede den danske midtbanedynamo altså om på.

Ud over Christiansen spillede også landsmændene Lasse Nielsen og Søren Rieks fra start i henholdsvis forsvaret og på kanten.

Det svenske mesterhold gæster om en uge HJK til returkampen om en plads i Champions Leagues tredje kvalifikationsrunde.

31-årige Christiansen er anfører og stjernespiller for Malmö FF. Han fik tidligere på sommeren en plads i Kasper Hjulmands EM-trup og sad på bænken i flere kampe, men kom ikke på banen under slutrunden.

Hollandske PSV fra Eindhoven spillede sig onsdag et stort skridt nærmere gruppespillet, da holdet på hjemmebane tævede Galatasaray med hele 5-1 efter et hattrick af den 33-årige israeler Eran Zahavi og to mål af Mario Götze.

Den samlede vinder af det opgør møder i næste runde af Champions League-kvalifikationen vinderen af dysten mellem FC Midtjylland og Celtic, der tirsdag spillede 1-1 i Glasgow. Der er returkampe i næste uge.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind