Kæmpe svensk triumf: Malmø klar til nyt CL-eventyr

Malmø FF skal spille gruppespil i Champions League for andet år i træk efter forrygende 2-0 sejr over Celtic

Nikola Djurdjic og Markus Rosenberg fejrer sidstnævntes vigtige 1-0 scoring. (Foto: AP)
Nikola Djurdjic og Markus Rosenberg fejrer sidstnævntes vigtige 1-0 scoring. (Foto: AP)

Vi er gode til at grine af vores svenske naboer på den anden side af Sundet i lille Danmark.

For de er da lidt latterlige med al deres politiske korrekthed, overdrevne længsel efter ligestilling og stive omgangsformer. Og så har vi ikke engang nævnt Systembolaget og det nære forhold til dansk øl, de restriktive svenske alkohol-regler har medført.

Men når det kommer til klubfodbold, så er det svenskerne, der har mest at grine af.

Mens Brøndbys semifinale i UEFA Cup'en i 1991 blegner lidt mod IFK Gøteborgs to sejre i samme turnering, mens FCK's kvartfinale i Champions League klart overgås af Malmø FF's finaleplads i 1979.

Og selv om rød-hvide fodbold-fans sikkert vil hævde, at vi alligevel er bedst, så bevidste Malmø FF tirsdag aften, at der i øjeblikket ikke er tvivl om styrkeforholdet mellem naboerne.

For mens FCK og Brøndby er færdige i Europa for denne gang, og mestrene fra FCM må nøjes med at jagte en trøstpræmie i Europa League i torsdagens gyser mod Southampton, så er de lyseblå skåninger fra Malmø klar til CL-gruppespillet for andet år i træk efter tirsdagens forrygende og overbevisende 2-0 sejr over skotske Celtic hjemme på Swedbank Arena.

Og det endda i så overbevisende stil, at Markus Rosenberg kunne hovere en anelse overfor TV6 efter kampen.

- Det var betydelig lettere, end jeg havde regnet med, lød det med vinderens arrogance.

Her gør Markus Rosenberg det til 1-0. (Foto: AP)
Her gør Markus Rosenberg det til 1-0. (Foto: AP)

Håbet levede i den grad efter Jo Inge Bergets sene reducering til 2-3 i det første opgør, selvom de skotste medier inden returkampen havde moret sig over den svenske hjemmebanes påståede skrækfaktor i forhold til berømte Celtic Park, hvor der er plads til tre gange så mange som Swedbank Arenas kapacitet på 20.000.

Men man skal ikke kimse af en snes tusinde sejrssultne skåninger og den opbakning, de kan give deres helte, og fra første fløjt kunne man næsten fornemme, at der var noget stort i vente.

Og da først værterne havde fået rystet nerverne af sig, blev skotterne sat under pres.

Efter 23 minutter kom udbyttet så, da Markus Rosenberg snittede et hjørnespark over i det lange hjørne til vild jubel på tribunerne.

Den modgang var næsten mere, end gæsterne kunne kapere, og kun en svagtseende dommer forhindrede, at Celtic blev reduceret til ti mand, da Leigh Griffiths helt uforståeligt slap med gult for at hamre et knæ i skridtet på Anton Tinnerholm.

Johan Wiland kom i overskud i FCK, men i modsætning til de gamle holdkammerater, skal han nu spille Champions League-bold. (Foto: Zuma)
Johan Wiland kom i overskud i FCK, men i modsætning til de gamle holdkammerater, skal han nu spille Champions League-bold. (Foto: Zuma)

Siden var det først og fremmest storspil fra Craig Gordon i Celtic-målet, der holdt briterne inde i kampen, men netop som han havde præsteret en vanvittig dobbeltredning på afslutninger fra Vladimir Rodic og Rosenberg, flagrede han knap så imponerende rundt, da uheldige Dedrick Boyata sikrede et nyt svensk  Champions League-eventyr ved at sende en løs bold i eget net efter endnu et hjørnespark.

Så blev der festet i Malmø, så man - næsten - kunne høre det i København.

Her må man nøjes med at konstatere, at både Malmø-træner Åge Hareide (Brøndby) og spillertrioen Enoch Adu (FCN), Kári Árnason (AGF og Esbjerg) og Johan Wiland (FCK) trods alt har udviklet nogle af evnerne i Superligaen.

Skotsk selvmål sender Malmø FF i CL-gruppespil:  

Champions League playoff 2015

Tirsdag 25. august

Dinamo Zagreb-Skenderbeu 4-1

Dinamo Zagreb videre efter samlet 6-2

Maccabi Tel Aviv-Basel 1-1

Maccabi Tel Aviv videre efter samlet 3-3

Malmö FF-Celtic 2-0

Malmö FF videre efter samlet 4-3

Monaco-Valencia 2-1

Valencia videre efter samlet 4-3

Shaktar Donetsk-Rapid Wien 2-2

Shaktar Donetsk videre efter samlet 3-2

71 kommentarer
Vis kommentarer