Kæmpedrop skabte Arsenal-sejr

Bayerns magiske Manuel Neuer snød Theo Wallcott for scoring med fremragende redning - og forærede sejren væk på gigantisk drop

Manuel Neuer går fuldstændig skævt af et frispark, og Danmarks onde ånd fra testkampen i Parken, Olivier Giroud, bliver ramt af bolden og noteret for scoringen til 1-0. (Foto: AP)
Manuel Neuer går fuldstændig skævt af et frispark, og Danmarks onde ånd fra testkampen i Parken, Olivier Giroud, bliver ramt af bolden og noteret for scoringen til 1-0. (Foto: AP)

Hvis Theo Wallcott vågner onsdag morgen med en kløende fornemmelse af, at noget er helt og aldeles fuldstændig galt, så behøver Arsenal-strikeren ikke opsøge den nærmeste medicinmand for at få stillet diagnosen.

Han er bare ramt af Para-Neuer!

Theo Wallcott var allerede begyndt at løbe tilbage i favnen på holdkammeraternes hyldest, da han efter en halv time satte panden til Nacho Monreals perfekte flanke hen over hårdusken på den centrale Bayern-forsvarer. Så sikker var angriberen på, at han – på det tidspunkt stik imod spil, men ikke chancer – havde bragt hjemmeholdet i front mod mægtige München.

Se også: De kan afløse Arsenal-legenden

Hovedstødet efter Alxis Sanchez’ indledende tryllerier på venstrekanten og stikningen til Monreal kunne have siddet dybere og mere yderligt, men frontkanonøren for The Gunners var alligevel så sikker på sin scoring, at han var begyndt at hæve armene i jubel.

Og så kom Luftwaffe i skikkelse af verdens bedste keeper, Manuel Neuer, med verdens ondeste og længste venstrelab og reddede kuglen i spil igen, og trods et par efterfølgende ripost-trut i trompeten lykkedes det heller ikke i den situation at slå hul på Pep Guardiolas i perioder fortryllende spillende tyskere.

Se Neuers fantomredning her:

Manuel Neuer var også målmanden, der allerede i kampens start forhindrede scoringen, da Mesut Özil trykkkede af med det kolde højreben. Men ellers lå alt nok engang til Bayern, der som bekendt ekspederede London-holdet ud af ottendedelsfinalerne i Champions League i såvel 2013 som 2014 med sejre på Emirates.

Bortset fra de britiske nålestiksaktioner i kontra-raids, der altid lige manglede sidste præcision, sad tyskerne på spillet i en grad, at fordelingen målt i procent inden pausen hed 25/75!

Arsene Wenger havde ikke tænkt sig at lade mandskabet rendte direkte ind i det tyske stål og satsede – nok også tvunget af tysk vilje – på omstillinger, men levede af og til livet farligt, når eksempelvis Alexis Sanchez spillede på tværs og forærede Douglas Costa et gratis skud – som pev over tværstangen.

Se også: Arsenal-stjerne: Vi kan slå Bayern

Thiago spillede i starten fornemt et-to med Xabi Alonso og tvang Peter Cech til en stor redning, og der var tykt tryk på hjemmeholdet. Tyskerne blev oven i købet snydt for et straffe kort før pausen, da Alexis Sanchez – der var han igen! – spillede bolden med venstre arm på et indlæg.

De tyske styrker kom buldrende noch einmal efter pausen. Europas scorekonge Robert Lewandowski fyrede mod det lange hjørne, Douglas Costa fyrede over mål, og efter en stille – alt er jo relativt! – periode, fik den polske snigskytte så den helt store chance for at sømme Arsenals Champions League-kiste halvt til. Men Peter Cech snød skytten og snittede til hjørne.

Og så blev der scoret i den anden  ende. Emirates var på den anden ende. Uheldige Theo Wallcott blev erstattet af en vis Olivier Giroud, der ganske få minutter efter entreen nok engang havde det svineheld at kunne udnytte en målmandsfejl. Manuel Neuer begik sin eneste fejl i kampen, da han sejlede ukontrollabelt ved siden af Santiago Cazorlas frispark, og kuglen ramte ganske enkelt franskmanden i hovedet og dumpede ind til 1-0 med 14 minutter retur.

Se Neuers drop her:

Manuel må hjem og genlæse manualen …

Helten blev skurk og kostede point. Arsenal fører endelig en form for liv i Champions League, og man kan godt vinde fodboldkampe, selv om man kun har bolden i 27 pct. af tiden …

Den forrygende afslutning fik oven i købet en tysk vinder. Mesut Özil – viste tv-billederne – havde bolden over stregen, selv om et fyldt stadion i første omgang troede, Manuel Neuer havde pareret. Og i overtiden er 2-0 sjældent den farligste føring …

Se også: Her sviner tidligere Arsenal-spiller Zlatan: Du er et røvhul!

22 kommentarer
Vis kommentarer