Annonce:
Annonce:

Kig væk, Chelsea: Her er Zlatans 10 vildeste CL-kasser

Paris Saint-Germains chancer i Champions League-kampen mod Chelsea står og falder meget vel med Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic er spektakulær i mere end en facon. (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimovic er spektakulær i mere end en facon. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

Det er ikke kun Paris Saint-Germain og det svenske landshold, der bliver en profil fattigere, når Zlatan Ibarhiimovic engang i fremtiden vælger at sætte støvlerne på hylden.

Den dag vil Champions League ligeledes miste et af sine allerstørste trækplastre, der i snart 15 år har beriget turneringen med en helt særlig kunnen og ditto karisma.

I en alder af 19 år trådte svenskeren sine første skridt på denne scene tilbage i 2001, og tirsdag aften gør han så sit indtog i det fine selskab for 111. gang i karrieren, når Chelsea gæster PSG i den første af dette års 1/8-finaler i Champions League.

Annonce:

TV: Derfor tatoverer Zlatan 84 navne på sin krop
Her er han udset til at indtage en nøglerolle, hvis det franske storhold skal gøre sig forhåbninger om at sende London-klubben ud og sikre sig videre avancement. Og det er ikke så underligt, at ansvaret i høj grad menes at være placeret på svenskerens skuldre.

Med 44 mål i turneringen gennem tiden har Zlatan Ibrahimovic noteret sig for en scoring i næsten hver anden kamp, men han halser alligevel et godt stykke efter rivalerne Lionel Messi og Cristano Ronaldo.

Zlatan Ibrahimovic og PSG kommer på en svær opgave tirsdag aften mod Chelsea. (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimovic og PSG kommer på en svær opgave tirsdag aften mod Chelsea. (Foto: AP)

Spektakulære mål
FC Barcelona-stjernen og Real Madrid-profilen har sat sig på første- og andenpladsen i denne statistik med henholdsvis 75 og 72 scoringer i Europas fineste selskab for klubhold.

Det til trods har Zlatan Ibrahimovic for længst gjort sig til et unikum på linje med de to, der er ganske umulig at komme uden om, når snakken falder på de store navne i Champions League.

Årsagerne hertil er mange, men en af de åbenlyse findes ved at studere de mange scoringer nærmere. Bag de 44 træffere gemmer sig således 44 selvstændige fortællinger, hvor den ene er mere spektakulær end den anden.

Voldsom brøler af mesterskabskandidaten

Annonce:

Der er nemlig tale om en kavalkade af skønhed, når blikket rettes mod Zlatans prægtige pletskud, og vælger man de 10 bedste ud, står man tilbage med er mål-show, hvor ord synes overflødige.

Så skriveriet stopper her - og så må Zlatan klare resten, om man vil. Tirsdag aften vil så vise, om der skal laves en opfølgning til svenskerens 'Greatest Hits'. Der fløjtes op klokken 20.45 på Parc des Princes i den franske hovedstad.

Lækkerier på stribe: Se top 10 over Zlatans bedste CL-kasser i klippet her

Danske Jonas Lössl diskede op med mirakel-redning, da målmanden tidligere i sæson stod over for Zlatan

Også på landsholdet er Zlatan i en klasse for sig: Se hans historiske præstation (og saksespark) mod England i Sveriges 4-2-sejr tilbage i 2012

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: