Kobler voldsomt dødstal sammen med Liverpool-brag

Champions League-kampen mellem Liverpool og Atletico Madrid kan have ført til høje dødstal i den engelske fodboldby

3000 Atletico-fans rejste med til Champions League-braget på Anfield. De kan have ført Covid-19 med sig. Foto: Reuters/Carl Recine
3000 Atletico-fans rejste med til Champions League-braget på Anfield. De kan have ført Covid-19 med sig. Foto: Reuters/Carl Recine
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Champions League

Ikke nok med at Liverpool blev høvlet ud af Champions League efter mødet med Atletico Madrid den 11. marts efter et samlet 3-2 nederlag.

Kampen på Anfield kan også have været den begivenhed, der for alvor slap Covid-19 løs i Liverpool - og som indtil videre har resulteret i 246 dødsfald. Det skriver The Guardian.

Der var da også mange, der måbende så til, mens 3000 Atletico-fans tog rejsen til Liverpool fra et Madrid, der på det tidspunkt allerede var et smittecenter for corona-virus, og som tilmed var delvist lukket ned.

Oven i købet var den 11. marts også dagen, hvor La Liga besluttede, at kampene i turneringen skulle spilles bag lukkede døre.

Alligevel lod UEFA Liverpool-kampen blive spillet for fulde huse. Måske med alvorlige konsekvenser.

I Liverpool var der tilsvarende på kampdagen blot noteret seks tilfælde af corona-smittede patienter, så tanken er naturligvis nærliggende.

Kan de mange dødsfald føres tilbage til Liverpool-kampen, hvor smittede madrilenere bragte sygdommen til det nordvestlige hjørne af England?

Tidligere på måneden var både byen Liverpools sundhedsdirektør, Matthew Ashton og Madrids borgmester, José Luis Martínez-Almeida på banen med beklagelser over, at kampen ikke blev aflyst, og at fansene fik lov at deltage.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Enkelte Atletico-fans bag masker på Anfield, men alligevel kan kampen have været en væsentlig del af smittespredningen i den engelske havneby. Foto: Reuters/Carl Recine
Enkelte Atletico-fans bag masker på Anfield, men alligevel kan kampen have været en væsentlig del af smittespredningen i den engelske havneby. Foto: Reuters/Carl Recine
 

Nu ser den engelske regering gerne, at sammenhængen mellem fodboldkampen i Liverpool og antallet af smittede og døde i Liverpool bliver undersøgt.

- Jeg er virkelig ked af at høre, at så mange mennesker har været syge i Liverpool, og at så mange er døde.

- Det vil være interessant at se, hvordan sammenhængen er mellem den virus, der har cirkuleret i Spanien og den i Liverpool, lyder det fra Angela McLean, der er vicedirektør i den engelske regerings videnskabelige rådgivningsenhed.

Tidligere er Champions League-kampen mellem Atalanta og Valencia blevet kaldt en ’biologisk bombe’, der har accelereret smittespredningen.

Fifa fastholder milliardstøtte til kvindefodbold i krisetid

Elkjær begræder klub-konkurs: En trist dag!

Verdens vildeste projekter: Ville bygge ude i vandet

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind