Kras kritik fra legenderne: 'Hareide ligner en træt mand'

De to TV3 Sport-eksperter og Preben Elkjær og Jan Mølby virker alt andet end sikre på, at norske Åge Haraide er den rette mand til den danske landstrænerpost, hvis han skulle få jobbet

Jan Mølby og Preben Elkjær er ikke umiddelbart store fans af Åge Hareide, og de virker usikre på, om han vil være den rette mand for det danske landshold, hvis han skulle ende med at få jobbet. (Foto: AP/Andreas Hillergren)
Jan Mølby og Preben Elkjær er ikke umiddelbart store fans af Åge Hareide, og de virker usikre på, om han vil være den rette mand for det danske landshold, hvis han skulle ende med at få jobbet. (Foto: AP/Andreas Hillergren)

'Døm ikke en bog på dens omslag', lyder en klassisk frase til advarsel om, at man ikke skal bedømme nogen eller noget blot ud fra udseendet. For der kan jo gemme sig en behagelig overraskelse bag det ydre.

Men måske kender TV3 Sports fodboldekspert, den tidligere Liverpool-stjerne Jan Mølby ikke til det ordsprog. Efter Malmøs 0-5-nederlag til Zlatan og Paris Saint-Germain i Champions League faldt snakken på Malmø-træneren Åge Hareide, som sættes kraftigt i forbindelse med det ledige, danske landstrænerjob. Og her gik Mølby mere op i Hareides udseende end hans fodboldfaglighed, da han skulle vurdere, om nordmanden har, hvad der skal til for at blive dansk landstræner.

- Hareide ligner en træt mand, der ikke er klar til at løfte en hel fodboldnation, siger Mølby kort og kontant om den norske træner, der siden Morten Olsens afgang fra landsholdet er blevet sat i forbindelse med landstrænerjobbet.

Flemming Povlsen: Skidt undskyldning fra Laudrup

Dermed er Mølby ikke umiddelbart sikker på, at Hareide er den rette for Danmark. Heller ikke kollegaen hos TV3 Sport Preben Elkjær hiver i klaphatten i begejstring over udsigten til, at Hareide måske bliver dansk landstræner.

- Resultaterne må vise det. Åge Hareide er da en venlig mand med stor fodboldforstand og erfaring. Men i sidste ende må vi jo se på resultaterne, siger Elkjær, der med den udtalelse - måske - antyder, at nordmandens resultater ikke altid har været lige gode, i de klubber han har repræsenteret.

Måske har de to kloge fodboldhoveder en pointe i det med resultaterne. I hvert fald, hvis man ser på Hareides karriere som landstræner for det norske landshold, som han styrede fra 2003 til 2008. For i den periode lykkedes det ikke nordmanden at kvalificere Norge til en eneste slutrunde. Til gengæld har han formået at kvalificere Malmø til Champions League-gruppespillet to år i træk.

Stjerneregn over Hareide: Sådan er den nye landstræner

Mølby var også hård ved Wayne Rooney i studiet. Se hans kritik herunder

TV: Husker du Hareides farvel i Brøndby i 2002? Genoplev det her

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.