Annonce:
Annonce:

Lammede Løver: FCK skuffer fælt i Skopje

De danske mestre leverede en sløj indsats i den makedonske hovedstad og tabte 0-1 til Vardar i Champions League-kvalifikationens 3. runde

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

FC København skal slide hårdt for at få Champions League-hymnen til at spille i København i denne sæson.

De danske mestre er i gevaldige europæiske problemer og ligner ikke et hold, der er klar til at kæmpe med i den fornemste europæiske klubturnering.

FCK tabte efter en tandløs indsats i Skopje 0-1 til de makedonske mestre Vardar og skal op i et helt andet gear i returkampen.

Løverne havde meget svært ved at skabe chancer og skal være tilfredse med, at de trods alt kun et bagud med et enkelt mål inden næste uges opgør i København.

Til gengæld kan Ståle Solbakken ikke være tilfreds med, hvad han så. Igen viste FCK defensive svagheder, og det var da også efter en stor københavnsk fejl, at Jonathan Balotelli midt i 2. halvleg blev matchvinder for Vardar.

Annonce:

Dårlig clearing kostede
Pierre Bengtssons dårlige clearing blev et perfekt oplæg til den brasilianske angriber, der kynisk slog til og sørgede for, at Vardar-tilhængerne kunne forlade Nacionalna Arena Filip II Makedonski i højt humør.

Modsat var der grund til skuffelse hos de cirka 30 FCK-fans, der var på plads på det fine stadion, der om et par uger lægger græs til Super Cup-mødet mellem Real Madrid og Manchester United.

doc6vyjmx9tk8obfzkj2fx.jpg 

Derfor – og også på grund af tilskuerproblemer til kampen mod Malmö FF i sidste uge –  var tilskuerkapaciteten skåret ned fra de normalt godt 33.000 til omkring 11.000 til højrisiko-kampen mod FC København.

De fremmødte makedonere sørgede dog alligevel for solid opbakning til de lokale helte, der aldrig har været i et europæisk gruppespil.

I 2013, 2014, 2016 og 2017 røg de ud allerede i Champions League-kvalifikationens 2. runde.

Ikke med store nederlag, men 3-1-sejren over de svenske mestre i provinsbyen Strumica var faktisk deres første gevinst i Europa i over ti år.

Annonce:

Få FCK-chancer
Den har givet Makedoniens største og mest populære klub tro på den europæiske tilværelse, men det var FCK, der fik første mulighed i en chancefattig 1. halvleg i Skopje.

Ján Gregus fyrede i 3. minut et habilt langskud af, der tvang Filip Gacevski til at give et hjørnespark.

Makedonerne overlod meget initiativ til de danske gæster og satsede i kampens indledning primært på hurtige fremstød efter FCK-fejl.

De var dog sjældent farlige og havde svært ved at true FCK i det etablerede spil, hvilket hang nøje sammen med, at Kvist og Gregus fik lukket godt ned for den brasilianske kreatør Juan Felipe.

Bedste Vardar-mulighed i 1. halvleg tilfaldt backen Hambartsumyan i femte minut, men han headede over Robin Olsens mål, og der samme gjorde Jonathan Balotelli kort før pausen.

De danske mestre havde også vanskeligheder ved at spille sig igennem. Benjamin Verbic forsøgte, mens Youssef Toutouh igen havde det svært.

doc6vyjk8p4obd14wyrsml9.jpg 

Forsvaret i problemer
Derfor blev Federico Santander og Andrija Pavlovic ikke sat i scene helt i front og udrettede absolut intet på egen hånd.

Annonce:

Gregus’ tidlige langskud endte med at blive FCK’s eneste forsøg i 1. halvleg.

Det blev lidt bedre efter pausen, og Santander headede forbi, og Bengtsson skød forbi i 2. halvlegs indledning.

Vardar var tæt på at komme i front i 55. minut, da Erik Johansson fejlbedømte en lang bold. Den svenske forsvarsspiller nåede dog tilbage og fik ramt Balotellis afslutning så tilpas meget, at den gik lige forbi den ene opstander.

Ti minutter senere kunne den mørke brasilianske angriber dog juble efter at have bragt Vardar foran 1-0.

Her scorer Balotelli perle mod FCK:

Pierre Bengtsson sparkede bolden lige ind på Verbic, så den sprang tilbage i FCK-feltet. Der stod Balotelli fri, og han smadrede bolden forbi en chanceløse Robin Olsen.

Den hurtige angriber var heldig at få bolden, mens hans afslutning var der intet heldigt over.

Ståle Solbakken reagerede og sendte Nicolaj Thomsen og Pieros Sotiriou i aktion, men de var ikke i stand til at ændre kampbilledet.

Annonce:

Thomsen lagde sidst i kampen op til en fin hovedstødsmulighed til Santander, og den tidligere AaB’er fik selv efter tvivlsomt målmandsspil en helt åben chance i overtiden, men symptomatisk for FCK’s præstation helkiksede han.

doc6vyjln6y94wm4460jyc.jpg 

Farvel til profilerne
Resultat var - set med FCK-øjne – bedre end præstationen, som var milevidt fra, hvad vi så i det meste af sidste sæson.

Københavnerne har sagt farvel til markante profiler, der lyste op i sidste sæsons Champions League-kampagne, og der mangler lige nu det lederskab, som Delaney, ’Zanka’ og Cornelius alle bragte.

Et nyt hierarki skal sætte sig, og andre spillere træde i karakter, men det kommer til at tage tid, og tid har Ståle Solbakken ikke meget af i øjeblikket.

Det er nu, at FCK’s europæiske skæbne afgøres.

Allerede onsdag skal Vardar besejres, hvis Champions League-drømmen skal holdes i live, og selv om kampen spilles i Parken, kan det bedømt på præstationerne hidtil i denne sæson blive svært nok for FC København…

Fakta FCK (Vardar)

Tøffe dybt imponeret: Den bedste præstation i 2017!

Annonce:

100 kampe under Olsen: Kun én gang ville jeg bænke ham

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: