Larmende fly og lyssvigt: FCM gjorde arbejdet færdigt i Gibraltar

FC Midtjylland er videre i Champions League-kvalifikationen med samlet 3-0 efter en noget særpræget oplevelse i Gibraltar

FCM vandt i Gibraltar og er videre i Champions League (Foto: AP)
FCM vandt i Gibraltar og er videre i Champions League (Foto: AP)

De har efterhånden prøvet en hel del FC Midtjylland-spillerne de seneste år kulminerende med mesterskab i sidste sæson.

Men den oplevelse de fik sig tirsdag aften gentager sig nok ikke lige foreløbig. FCM leverede ganske vist pligtsejren på 2-0 over amatørholdet fra Lincoln FC i Champions League-kvalifikationen på udebane i Gibraltar.  Martin Pusic og Mikkel Duelund scorede målene.

Dermed er FCM videre til tredje kvalifikationsrunde med en samlet 3-0 sejr, og de møder cypriotiske APOEL i næste runde.

  Pione Sisto åbnede sæsonen med to flotte scoringer for FCM og det er et spørgsmål om tid, før han er solgt (Foto: Anita Graversen) Superligaen Gør klar til Sisto-salg: Stortalent skal afløse Pione

Mens resultatet nok hurtigt bliver glemt hos de danske mestre, så glemmer spillerne nok aldrig oplevelsen i lille Gibraltar på sydkysten af den iberiske halvø.

I løbet af de 90 minutter i sejren var de danske gæster udsat for høje aftentemperaturer, lyssvigt fra stadionprojektørerne og så ikke mindst det prekære, at lufthavnen lå klods op af stadion.

Det gav nogle helt specielle situationer, hvor adskillige store passagerfly landede og lettede under kampen og nogle gange var så forstyrrende, at FCM-spillerne måtte afvente med dødbolde til flyene var passeret.

Selv om FC Midtjylland var gigantiske favoritter i kampene mod miniputterne fra Lincoln bestående af bankfolk, politifolk og andre amatørspillere med dagligdagsjob så var det en nervøs start, som gæsterne leverede.

  I Gibraltar må fodboldspillerne deles om den samme bane. Her er det U17-landsholdet, der træner på Victoria Stadium, hvor FC Midtjylland tirsdag møder Lincoln Red Imps i Champions League-kvalifikationen (Foto: Polfoto) Champions League Vil slå FCM: Det vidste du garanteret ikke om Gibraltar

Den smalle sejr fra hjemmekampen på MCH Arena i sidste uge gav ikke et optimalt udgangspunkt til kampen, hvor varmen var trykkende, og de mødte en flok spillere, der spillede deres livs største kamp på hjemmebane.

Det hjalp heller ikke, at profiler som målmand Johan Dahlin, Morten Duncan, Daniel Royer og Petter Andersson måtte melde fra med skader, og man i forvejen manglede anfører Kristian Bach Bak og Rilwan Hassan.

I stedet var det Mikkel Andersen til debut i FCM-målet, og i løbet af kampen kom unge spillere som Jonas Gemmer og Mikkel Duelund ind.

Men langsomt fik FCM spillet sig ind i kampen og begyndte at dominere klart med Pione Sisto og Erik Sviatchenko som de fremtrædende spillere.

Pione Sisto havde blandt andet et par nærgående forsøg, men det var først et minut før pausen, at sidste sæsons Superliga-topscorer Martin Pusic fik ro over FCM-lejren med en scoring efter en dødbold.

  Erik Sviatchenko er glad, hvis han bliver - og glad, hvis han får muligheden for en passende udfordring i udlandet. (Foto: Claus Bonnerup) FC Midtjylland FCM-profil: Vil ikke af sted for enhver pris

Det gav FCM trygheden til at spille mere afslappet og dominerende i anden halvleg, hvor sejren aldrig var i fare, og hvor gassen også langsomt gik af hjemmeholdets spillere.

Unge Mikkel Duelund afsluttede en god dansk aften i varmen med scoringen til 2-0 efter sløseri fra hjemmeholdets forsvar.

I næste runde gælder det så cypriotiske APOEL, der spillede 1-1 med makedonske Vardar på udebane og samlet går videre på reglen om udebanemål.

I sidste sæson var det AaB, der blev smidt ud af Champions League-kvalifikationen af APOEL. Efter 1-1 på hjemmebane, hvor AaB var bedst, blev nordjyderne knust 0-4 på ferieøen, mens FC København tidligere også har haft ørerne i maskinen af det cypriotiske mesterhold.

Første kamp i den kvalifikationsrunde spilles på tirsdag i Herning, mens der er returopgør på Cypern ugen efter.

Desværre tabte Randers - se her hvordan de røg ud

42 kommentarer
Vis kommentarer