Laudrup: Jeg holder ikke med Barça hver gang

Han er en legende hos de spanske mestre, men Michael Laudrup holder ikke med nogen - han ser finalen med fodboldfaglige briller

Michael Laudrup ser fodbold med fagbriller - ikke med fanbriller. (Foto: AP)
Michael Laudrup ser fodbold med fagbriller - ikke med fanbriller. (Foto: AP)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Champions League

BERLIN (Ekstra Bladet): Michael Laudrup har spillet i både Juventus og FC Barcelona og har derfor et ben i begge lejre i forbindelse med Champions League-finalen. Men hvem holder han med?

– Jeg er tusindvis af gange blevet spurgt, hvem jeg holder mest med – dog mest med Barcelona og Real Madrid i ’hovedrollerne’.

– For mig er det ikke et spørgsmål om at holde med. Jeg ser kampene med ’fodboldbriller’, det vil sige det taktiske, tekniske, kollektive og individuelle.

– Og med mine ’fodboldbriller’ er jeg, som mange andre, imponeret over det, som Barcelona har præsteret igennem de seneste mange år. Anført af Messi naturligvis.

– Men det betyder ikke, at jeg partout skal holde med Barcelona, hver gang de spiller, siger den nuværende Lekhwiya Sports Club-træner til Ekstra Bladet.

Juve-fans vanvittige tur: Gik 1100 km til Berlin

Offensiv mod organisation
Michael Laudrup vil altså iføre sig trænerbrillerne i aften og ser med spænding frem til, hvilken plan Juventus-træner Massimiliano Allegri har lagt for finalen.

– Som træner er det altid interessant at se de forskellige tilgange og taktiske oplæg, som Barcelonas modstandere har til opgørene mod Messi & co.

Bendtner: Jeg håber på Juventus

– Ingen regner vel med, at Juventus vil presse Barcelona på deres banehalvdel fra start af, vel? Jeg forventer, at det bliver spansk offensiv mod italiensk organisation og disciplin, siger Michael Laudrup, der tror, at Barcelona henter sit femte Champions League-trofæ:

– Hvis du vrider min arm om på ryggen for et tip, så tror jeg, at Barça vinder.

– Men jeg er imponeret over Juventus ’comeback’ til den europæiske top efter nedturen med tvangsnedrykning og diverse skandaler, og jeg er glad på klubbens vegne.

Finale-fakta

- Juventus er i sin første finale i 12 år, Barcelona var senest i finalen i 2011.

- Begge klubber har været i syv finaler tidligere. Barcelona har vundet fire, mens Juventus har hentet to titler.

- Både Juventus og Barcelona har allerede sikret sig The Double, og et af holdene vil altså hente The Treble. Det gjorde Barca også i 2008/09.

- Juventus’ Álvaro Morata kan vinde trofæet for andet år i træk. Han blev skiftet ind for Real Madrid i sidste sæsons finale.

- Franske Patrice Evra er i sin femte finale. To gange har den tidligere Manchester United-spiller tabt til Barcelona.

- Buffon er den eneste tilbageværende fra Juventus’ tabende finalehold i 2003. Andrea Pirlo spillede for Milan i den finale.

- Lionel Messi scorede i finalerne i 2009 og 2011 og kan blive den første spiller, der scorer i tre Champions League-finaler.

- Barcelona er Juventus’ tredje spanske modstander i denne sæson. De mødte Atlético Madrid i gruppen og Real Madrid i semifinalen.

- Berlin er den fjerde tyske by, der huser en finale i den fornemste europæiske turnering. De tre andre er München, Stuttgart og Gelsenkirchen.

- Xavi vil spille sin Champions League-kamp nummer 151, hvis han kommer ind. Det er rekord. Det vil samtidig være hans sidste kamp for Barcelona.

- Finalen dømmes af Cüneyt Cakir. Den 38-årige tyrker dømte både ved EM i 2012 og VM i 2014 og har i fem sæsoner været en del af Champions League.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+