Laudrups vurdering: Her er det bedste Barça-hold

Michael Laudrup var i 1992 med til at vinde den fornemste europæiske turnering med Barcelona. Det var Barças første sejr, i aften jagter de den femte i Berlin

Michael Laudrup kalder Pep Guardiolas Barcelona-hold for klubbens bedste (Foto: Ole Kjær / Polfoto)
Michael Laudrup kalder Pep Guardiolas Barcelona-hold for klubbens bedste (Foto: Ole Kjær / Polfoto)

BERLIN (Ekstra Bladet): FC Barcelona kan lørdag aften vinde den fornemste europæiske klubturnering for femte gang, men hvilket af de vindende Barça-hold ville vinde, hvis de mødtes?

Det er naturligvis et tankeeksperiment, men ifølge Michael Laudrup, der var en del af Johan Cruijffs Dream Team i slutningen af 80’erne og i begyndelsen af 90’erne, så er ’El Pep Team’, som under Pep Guardiolas ledelse vandt Champions League i 2009 og 2011, det bedste af fire stærke Barcelona-hold.

- For mig er Peps hold det bedste Barça-hold. Ud over de tekniske kvaliteter fik Pep tilføjet det høje pres på modstanderne, der til tider gjorde det helt umuligt at spille mod Barcelona.

- Luis’ (Enrique, red.) nuværende hold er rigtig godt, og Rijkaards (der vandt Champions League i 2006, red.) var måske endda bedre, men for mig ligger de begge et lille stykke under Peps hold, siger Michael Laudrup til Ekstra Bladet.

Michael Laudrup ser fodbold med fagbriller - ikke med fanbriller. (Foto: AP) Champions League Laudrup: Jeg holder ikke med Barça hver gang

Altid være noget specielt
Laudrup var med på det Barcelona-hold, der vandt turneringen i 1992 på Wembley efter en 1-0-sejr over Sampdoria. Og selv om 92-holdet ikke havde en Lionel Messi, så havde det ifølge Laudrup noget andet:

- Vi havde ikke lige så mange individuelle strenge at spille på som de andre, men vi havde ÉN ting, som ingen af de andre af naturlige årsager aldrig vil kunne opnå: Vi var de første!

- Vi var det første Barça-hold, som spillede fodbold på den måde, og samtidig var vi det første Barça-hold, der vandt titler år efter år.

- Da jeg kom til Barcelona i 1989, havde man vundet tre mesterskaber de seneste 23 år og ingen Champions League/Mesterholdenes Europa Cup.

Champions League Bendtners opskrift: Sådan kan Juventus vinde

- Fem år senere havde vi vundet fire mesterskaber samt klubbens første Champions League-trofæ. Derfor vil vores hold altid være noget specielt hos Barça-fans.

Real Madrid har vundet turneringen ti gange, Milan syv, mens både Liverpool og Bayern München står noteret for fem triumfer. Barcelona kan nå op på samme antal, mens Juventus jagter sin tredje pokal.

Finale-fakta

- Juventus er i sin første finale i 12 år, Barcelona var senest i finalen i 2011.

- Begge klubber har været i syv finaler tidligere. Barcelona har vundet fire, mens Juventus har hentet to titler.

- Både Juventus og Barcelona har allerede sikret sig The Double, og et af holdene vil altså hente The Treble. Det gjorde Barca også i 2008/09.

- Juventus’ Álvaro Morata kan vinde trofæet for andet år i træk. Han blev skiftet ind for Real Madrid i sidste sæsons finale.

- Franske Patrice Evra er i sin femte finale. To gange har den tidligere Manchester United-spiller tabt til Barcelona.

- Buffon er den eneste tilbageværende fra Juventus’ tabende finalehold i 2003. Andrea Pirlo spillede for Milan i den finale.

- Lionel Messi scorede i finalerne i 2009 og 2011 og kan blive den første spiller, der scorer i tre Champions League-finaler.

- Barcelona er Juventus’ tredje spanske modstander i denne sæson. De mødte Atlético Madrid i gruppen og Real Madrid i semifinalen.

- Berlin er den fjerde tyske by, der huser en finale i den fornemste europæiske turnering. De tre andre er München, Stuttgart og Gelsenkirchen.

- Xavi vil spille sin Champions League-kamp nummer 151, hvis han kommer ind. Det er rekord. Det vil samtidig være hans sidste kamp for Barcelona.

- Finalen dømmes af Cüneyt Cakir. Den 38-årige tyrker dømte både ved EM i 2012 og VM i 2014 og har i fem sæsoner været en del af Champions League.

32 kommentarer
Vis kommentarer