Mere hæder: Schmeichel udråbt som Europas bedste

To forrygende kampe i Champions League gjort Kasper Schmeichels navn rødglødende blandt eksperter og analytikere

Se Schmeichel i aktion i sejren over Sevilla.

Med to reddede straffespark og flere andre nøgleredninger i de to kampe mod Sevilla var Kasper Schmeichel den afgørende faktor i Leicesters avancement til kvartfinalen i Champions League.

Hans indflydelse på det ellers kriseramte Leicester-mandskab er enorm , og den tyske udgave af goal.com, stiller i en baggrundsartikel spørgsmålet, 'findes der i Europa en bedre målmand end Kasper Schmeichel?'

Det spørgsmål besvarer de naturligvis selv. Det bliver et 'nej'. På den europæiske scene, der udgøres af Champions League, har ingen ifølge tyskerne været så afgørende for sit hold som Schmeichel - og det er endda i Gianluigi Buffon og Manuel Neuer.

Det standpunkt anlagde også den midlertidige Leicester-manager Craig Shakespeare ikke overraskende på samme spørgsmål efter tirsdagens 2-0-gevinst over Sevilla.

- Måske ikke. Vi vidste fra det første opgør, at han var vigtig, men vigtigheden i aften var åbenlys for enhver, sagde Shakespeare.

Faktum er under alle omstændigheder, at den 30-årige danske landsholdskeeper må tillægges en ikke uvæsentlig andel i den enorme succes, Leicester har oplevet de seneste par sæsoner.

Men det er nu ikke fordi, han bærer det forpligtende navn Schmeichel, at han har skudt genvej til toppen af hierarkiet i Leicester og den europæiske målmandselite.

Nej, Kasper Schmeichel har måttet kæmpe for succesen. Hele den hårde vej op gennem de engelske fodboldrækker. Fra en enkelt sæson i League Two med Notts County fra 2009-10 – Englands fjerde bedste række – til et par år i Championship med både Leeds og Leicester inden den lange omvej til stjernerne forvandlede sig til et guldbelagt eventyr i Premier League.

- Kasper har virkelig taget den hårde vej, hvor det virkelig har været knofedt og talent, der har skullet følges ad hånd i hånd, lyder det fra den tidligere landsholdsmålmand og nuværende fodboldekspert på TV 3 Sport, Peter Kjær.

- Fra de mindste skotske klubber til de største i England. Han har været hele spektret igennem.

- Men nu befinder han sig så et sted højt oppe i hierarkiet i Leicester – og nok også i lønhierarkiet – og gør det utrolig godt, siger han.

Rolig og velovervejet
Selvom Leicester i denne sæson ikke har reddet på den samme vilde succesbølge i Premier League, har den danske landsholdsmålmand alligevel brilleret i de europæiske kampe.

Kasper Schmeichel havde mange gode aktioner i CL-gruppespillet mod FC København. Foto: Lars Poulsen
Kasper Schmeichel havde mange gode aktioner i CL-gruppespillet mod FC København. Foto: Lars Poulsen

Schmeichel lukkede således ingen mål ind i gruppespillet, hvor han bl.a. stod nogle brandkampe mod FC København. Sæsonen minder indtil videre om en turbulent rutsjebanetur med ringe resultater og en trænerfyring. Men i alt kaosset har den danske keeper været konstant i sine præstationer.

- Kasper udstråler en enorm selvtillid. Han har virkelig stået med stor kvalitet over en længere periode. I år han haft et dyk, fordi han også har været afhængig af, at holdet har fungeret. Og det har Leicester ikke. De har leveret svingende præstationer, men jeg synes ikke, at det er Kasper, der har kostet mål i hver eneste ligakamp.

- Han bliver tit kritiseret for, at han ikke er den højeste målmand, men han er altid rolig og velovervejet i sit spil. Han læser spillet godt og bruger sin udstråling til at skabe en enorm selvtillid omkring sig. Han er fremragende til at time sine indgreb.

- Selv i kampe, hvor han spiller mindre godt, udstråler han noget helt specielt, så både holdkammerater og modspillere bare må tænkte: ’Okay, han er sgu god!’, siger Peter Kjær.

Spørgsmålet er nu, om Schmeichel fortsætter i Leicester efter sommerferien, eller om større klubber også er nået til samme konklusion som Goal, Shakespeare og Kjær.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen