Mester-Messi er tilbage: Slagter Roma i kæmpesejr

Lionel Messi var igen tilbage som målscorer i sin blot anden kamp efter den knæskade, der har holdt ham ude. Argentineren var tirsdag aften med til at sende Barcelona videre i Champions League med en storsejr over Roma

Alle dem med et blåt og bordeaux-rødt Barça-hjerte sad nok med en vis spændthed i kroppen. For hvordan ville Messis form og skarphed være mod Roma i Champions League tirsdag aften. Vist fik han da knap 40 minutter i nedslagtningen af Real Madrid på 4-0 i weekenden. Messi fik bare ikke scoret efter den knæskade, der har holdt ham ude i to måneder.

Men Barcelona-fansene havde ingen grund til at frygte. Hverken for Messis form eller skarphed foran målet. For manden med superkræfterne fik vist, at han stadig kan lave de smukke scoringer og kombinere på mindre plads, end den du finder mellem lagene i en lagkage. Messi scorede to kasser i Barcelonas fænomenale 6-1-sejr over Roma. Dermed er Barcelona videre til 1/8-finalerne i Champions League.

Allerede fra kampens begyndelse viste Messi, at han ville tilbage som Barcelonas målkonge. Efter små 10 minutter burde Messi have scoret til 1-0, da han løb dybt og fik bolden i fødderne. Men Messis forsøg fik tæt forbi den ene stolpe.

Zlatan Ibrahimovic appellerer til, at Malmö-fansene støtter klubben og ikke ham, når han i morgen skal skal i aktion for Paris St. Germain mod sin tidligere klub (Foto: AP) Champions League Zlatan til fans: Husk at holde med Malmö

Roma havde også en kæmpemulighed få minutter efter Messis afbrænder. Men få meter fra målet formåede Edin Dzeko ikke at heade bolden i mål, selvom han stod fri, da Barcelonas offsidefælde kiksede totalt.

Efter et kvarter kunne Roma dog ikke holde til Barcelona-trioen MSN's dræbertryk i front. Eller i hvert fald den ene del af trioen, Luis Suárez. Først blev Dani Alves sendt af sted i dybden, og inde i det lille felt lagde han bolden til rette for Suárez, der let prikkede bolden i kassen til 1-0.

Efter små 20 minutter var det så Messis tur til at vise lidt af den vidunderlige Harry Potter-magi, han er kendt for at besidde. Argentineren kombinerede hurtigt med Suárez, som vippede bolden ind i feltet til argentineren, der fikst loppede bolden hen over den chanceløse Roma-målmand. Her var det ikke til at se, at Messi først lige er vendt tilbage fra den knæskade, der har holdt ham fra banen i to måneder.

Et minut før pausefløjt udbyggede Barcelona føringen. Og målet til 3-0 var mindst lige så smukt, som det Messi satte ind til 2-0. Igen var Suárez skarp, da han med voldsom og vidunderlig kraft helflugtede bolden ind i det lange hjørne.

Champions League Fælt målmandsdrop sætter Leverkusen under CL-pres

Neymar ville også gerne score og følge op på de 12 mål, han har lavet hidtil i ligaen. Efter pausen klappede han kuglen af sted mod krydset, men Szczęsny parerede fint brasilianerens forsøg væk.

Roma forsøgte at redde lidt af æren ved at presse højt. Italienerne fik da også et par muligheder. Det bedste forsøg stod Manuel Irturbe for, da han brød igennem i feltet. Men Marc-André ter Stegen blokerede flot argentinerens forsøg ud af feltet.

Men bare et par minutter senere var det så alligevel Barcelona, der gjorde det til 4-0, da Messi spillede Gerard Piqué fri foran mål. Forsvarsspilleren skubbede uproblematisk bolden i mål.

En halv time før tid scorede Messi så sit andet mål, da han prikkede en returbold fra sit eget forsøg i kassen.

Et kvarter før tid kunne Neymar have været med i målfesten på Camp Nou. Men brasilianeren brændte sit straffesparksforsøg. Heldigvis for ham fulgte landsmanden Adriano op med en hammer og sendte bolden ind til 6-0.

Marc-Andre Ter Stegen ville også lege med, da Barcelona onsdag aften sejrede sikkert over BATE Borisov på Camp Nou (Foto: TV3 Sport) Champions League Se her, Neuer: Barca-keeper tryller uden for feltet

Roma pyntede på tingene i overtiden, da Dzeko revancherede for sit brændte straffespark minutter forinden, da han gjorde det til 6-1.

Med sejren er Barcelona klar til 1/8-finalerne for 12. sæson i træk, mens Roma kan nøjes med ét point i sidste spillerunde for at gå med videre. Det kræver dog, at Leverkusen også spiller uafgjort eller taber.