Milliard-drengene gennemsmadrede storholdet

Bayern Münchens dårligste udebanestatistik i europæisk fodbold er på Parc de Prince, hvor tyskerne altid har tabt. Sådan gik det også onsdag aften, da Paris Saint-Germain’s stjerner ordnede de tyske mestre

Krigstrommerne har lydt i Paris hele ugen, efter angrebsstjernerne Edison Cavani og verdens dyreste fodboldspiller, Neymar Jr., har kæmpet en sand magtkamp i den franske hovedstad.

Men diskussionen om hvem der skulle sparke holdets straffespark var onsdag afblæst, da PSG-træneren, Unai Emery, i optakten til kampen endelig havde slået fast, at Cavani er holdets skytte.

Hele Fodboldeuropa ventede så på at se, hvordan Neymar ville tackle den besked, og man må sige, han hurtigt gav svar på tiltale.   

Kampen var knapt fløjtet i gang, før den veloplagte brasilianer havde afdriblet Bayern München-defensiven og med en flot assist serveret sin bedste – og måske eneste ven på holdkortet lige nu – Dani Alves, der sikkert sparkede PSG foran 1-0.

Kampen bølgede efter scoringen frem og tilbage. Bayerns Thomas Müller havde en stor chance, hvor han helt fri i det lille felt sløsede afslutningen forbi PSG-målet, ligesom Javi Martinez også havde en fantastisk afslutning, som Alphonse Areola fik vippet over kassen.

Fejrede sammen
Da stadionuret havde rundet en halv time skete det, som alle havde ventet på så.

Edison Cavani bragede PSG foran 2-0 med en kongekasse, og øjnene rettede sig lynhurtigt mod Neymar, der tog sig god tid om at nærme sig sin rival for at lykkeønske ham med scoringen, men til sidst fik de to kamphaner omfavnet hinanden. En nervøs Unai Emery kunne åndet lettet op på bænken.

PSG's angrebstrio var fænomenal mod bayern München i 3-0-sejren, som de i den grad orkestrerede. Foto: AP
PSG's angrebstrio var fænomenal mod bayern München i 3-0-sejren, som de i den grad orkestrerede. Foto: AP
 

Om stemningen i PSG’s omklædningsrum har været mindre presset i pausen, end den med garanti har været de seneste dage, kan man kun gisne om, men stjernerne kom i hvert fald ud til anden halvleg i et legelystent humør.

Neymar, Mbappe og Cavani var en konstant trussel i omstillingerne for Paris, hvor de to rivaler endda fik sendt et par afleveringer hinandens vej.

Og efter 62 minutter kom den endelige forløsning, da Neymar bragte PSG foran 3-0 efter en smuk solotur af Kylian Mbappe.

Rivalernes forbrødring var en realitet, og uruguayaneren omfavnede varmt Neymar i et moment, der fik parisianerne på stadion til glemme alt snak om krisesnak i hovedstadsklubben.  

3-0 blev også kampens resultat, og tyskerne må rejse skuffet hjem, efter deres fjerde udebanenederlag mod PSG i lige så mange forsøg.


Storklub truet med udelukkelse fra Champions League