Mirakel: Nedkæmpede Chelsea med ti mand

Den hollandske dommer Björn Kuipers var tæt på en trist hovedrolle, da han fejlagtigt smed Zlatan ud efter en halv time, men de ti PSG-spillere fightede sig til mirakuløs sejr i overtiden

Dommer Björn Kuipers trækker det røde kort, og sender Zlatan Ibrahimovic og PSG midlertidigt i knæ (Foto: AP)
Dommer Björn Kuipers trækker det røde kort, og sender Zlatan Ibrahimovic og PSG midlertidigt i knæ (Foto: AP)

Det er dejlig nemt at sidde foran tv-skærmen og vurdere situationer i slowmotion og fra flere vinkler.

Men ude på banen skal en dommer træffe sine beslutninger på et splitsekund. Afgørelser, der kan sætte plus eller minus foran trecifrede millionbeløb for de involverede klubber.

Så skarpt kan det skæres ud, når det handler om Champions League.

Så den hollandske dommer Björn Kuipers var tæt på at skulle optræde i årsregnskabet hos såvel Chelsea som Paris Saint Germain efter sin – næsten - kampafgørende hovedrolle på Stamford Bridge onsdag aften.

En kamp, som sluttede 1-1 efter ordinær kamp og til sidst røg ud i en vanvittig afslutning, da Thiago Silva i det 114 minut udlignede til 2-2. Da havde PSG spillet halvanden time med en mand i undertal.

Se også: Syv tyske kasser: Bayern knuser Shakhtars 10 mand

Duellen mellem de mange stjernespillere kom livligt fra start men var ved at flade noget ud med et kynisk hjemmehold stående tilbage på banen, da den pludselig eksploderede i det 31. minut.

Og tændsatsen til bomben blev aktiveret af den hollandske dommer Björn Kuipers. Zlatan Ibrahimovic gik ganske vist kluntet ned i en glidende tackling mod Oscar, men da den svenske superstjerne indså, at han var lidt sent ude og i risikabelt ærinde, forsøgte han at trække sine lange ben til sig.

Men brasilianeren hedder ikke Oscar for ingenting. Vel var tacklingen hård, men han søgte alligevel at komme i betragtning til en statuette af samme navn, da han vred sig i dødslignende smerte.

Björn Kuipers reagerede prompte og trak det røde kort op ad lommen. Og mens Ibrahimovic forlod banen uden anden reaktion end et ærgerligt ansigtsudtryk, blev den 41-årige opmand omringet af en diskussionsklub i frustreret rødt og ophidset blåt.

Da var svenskeren allerede ude i omklædningsrummet iført en ny rekord. Med sit fjerde røde kort i Champions League - heraf to direkte – tangerede han nemlig Edgar Davids’ triste rekord.

12 minutter senere kom Kuipers i centrum igen, da Diego Costa slalomløb igennem PSG-forsvaret for til sidst at blive nedlagt af Edinson Cavani. Der var fuld kontakt, så det lignede et klokkeklart straffespark. Denne gang besluttede Björn Kuipers efter et langt blik, som kunne han spole tilbage med det, ikke at reagere.

Det gjorde til gengæld Jose Mourinho ude på Chelseas bænk, som han var tæt på at forlade med en baglæns kolbøtte.

Med udsigt til en anden halvleg i undertal skulle gæsterne score efter 1-1 i første kamp. Det lå i luften, at det ville blive svært mod et så kontrolleret mandskab som Mourinhos.

Men Laurent Blancs tropper kløede ufortrødent på, og pludselig – i det 58. minut – opstod chancen. Megachancen.

Cavani slap igennem et højtstående Chelsea-forsvar og rundede dygtigt en fremstormende Thibaut Courtois. En manøvre, der dog kostede ham et halvt skridt. Men målet stod stadig åbent, da han svingede venstrebenet. Bolden tog indersiden af nærmeste stolpe og fandt en bane på den forkerte side af målstregen. Et moment, der kunne have fået momentum til at svinge over.

Jose Mourinho og Chelsea er bedøvende ligeglade med, hvordan de henter deres resultater. I Paris fik de scoret på en enlig chance, og hjemme kørte de kynisk på, at 0-0 var nok.

Alligevel lignede det endnu en sejr på resultatlisten. For i det 81. minut røg bolden efter et hjørnespark rundt i en veritabel pinball-maskine i straffesparksfeltet, og til sidst landede den hos Gary Cahill, der drønede den i kassen.

Dermed blev han dobbelt målscorer i ottendedelsfinalen, hvor han også headede Chelsea foran i Paris.

Chelseas fans fik lov at synge i fire minutter. Så dukkede David Luiz, som Chelsea sidste år solgte til PSG, op i luftrummet foran målet og pandede udligningen ind.

Der var spillet fem minutter af den forlængede spilletid, da Kuipers traf en helt rigtig beslutning. Men Thiago Silva gjorde det også nemt for ham, da han sprang op og satte hånden på bolden. Eden Hazard konverterede straffesparkede med tilbagelænet arrogance.

Og så indtraf miraklet. Samme Thiago Silva steg i det 114. minut til vejrs og headede udligningen til 2-2 i nettet.

Og Zlatan Ibrahimovic? Tjah, han kunne forlade sit ottende møde med Jose Mourinho i den fineste turnering som sejrherre for første gang.

Se alle højdepunkterne fra Chelsea-PSG.

I den anden kamp bankede Bayern München ukrainske Shakhtar Donetsk med hele 7-0! Se alle målene lige her.

 

66 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere