Mourinho-Classic: PSG-stjerner sprudlede forgæves

Edinson Cavani og Zlatan Ibrahimovic var flyvende, men duoen formåede alligevel kun at sikre PSG det ene point i 1-1-kampen mod Chelsea

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Hver for sig har de længe været set som de største stjerner i PSG, men i fællesskab har Edinson Cavani og Zlatan Ibrahimovic ofte famlet, når samarbejdet skulle stå sin prøve. Lad det være sagt med det samme: Sådan var det ikke i Champions League-braget mod Chelsea.

 Ibrahimovic og Cavani var således med afstand deres mandskabs farligste våben, da PSG hjemme spillede 1-1 mod Chelsea i den første 1/8-finale i Champions League.

Den uruguayanske halvdel af angriberne stod for værternes enlige scoring, da han kort inde i anden halvleg med største selvfølgelighed sendte et hovedstød ned i jorden og forbi Thibaut Courtois i Chelsea-målet. Det betød, at PSG kom på omgangshøjde med gæsterne, der - målt på spil og chancer - ganske ufortjent var kommet i front kort inden pausen.

I affærens afslutning var både Cavani og Ibrahimovic endda tæt på at fordoble deres mandskabs total, men de to store forsøg blev misbrugt, og det forblev dermed ved 1-1. Et resultat Chelsea kunne være mest tilfreds med.

Edinson Cavani var en giftig herre hos PSG. (Foto: AP)
Edinson Cavani var en giftig herre hos PSG. (Foto: AP)

Presset i bund
Forud for stjernetræffet i Frankrig havde PSG-manager Laurent Blanc taget hul på affæren inden startfløjt ved at forsøge at flytte favoritværdigheden et par procenter over den engelske kanal.

- Jose Mourinho er et geni. Han tabte pokalkampen 2-4 og har givet sig selv en uge ekstra til at forberede sig på kampen mod os, blev Blanc citeret med henvisning til englændernes tidlige exit i FA Cup’en.

Schalke er på fuld styrke mod Real Madrid

Men skulle Chelsea have været mere friske end franskmændene, var det dog ikke til at se. For Paris Saint-Germain lagde fra land som den mest toneangivende af de to parter, og flere gange i første halvleg var hjemmeholdet tæt på at smide englænderne over bord.

To store hovedstødschancer, med henholdsvis Ibrahimovic og Cavani i rollen som afsendere, havde kurs mod nettet, men i begge tilfælde blev forsøgene stoppet af Thibaut Courtois.

Chelsea kom i front på en scoring signeret af Branislav Ivanovic. (Foto: AP)
Chelsea kom i front på en scoring signeret af Branislav Ivanovic. (Foto: AP)

Foran sig havde belgieren kampen igennem en bagkæde, der blev dirigeret med snilde og koldblodighed. Selv ved gæsternes scoring, var det Chelsea-forsvaret, der løb med æren for det fornemme arbejde.

PSG føler sig udsat: Er dette et nyt Mourinho-trick?

Som en anden kreatør fandt John Terry Branislav Ivanovic, der kvitterede på bedste vis ved at sætte panden på bolden og passere PSG-keeper Sirigu.

I sidste ende var det dog ikke nok til at blive matchvinder i denne omgang, men serberen og Chelsea står alligevel med de bedste kort på hånden inden returopgøret i London.

Her kan du se Edinson Cavani pande PSG tilbage i opgøret på sublim vis:

Inden da var Chelsea kommet i front takket være lækkert forsvars-samarbejde:

Resultater af tirsdagens 1/8-finaler i Champions League

Paris SG-Chelsea 1-1 (0-1).
0-1 Branislav Ivanovic (36. minut). 1-1 Edinson Cavani (54. minut).
Tilskuere: 46.200.

Shakhtar Donetsk-Bayern München 0-0.
Udvisning: Xabi Alonso, Bayern München (65.)
Tilskuere: 34.000.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter