Annonce:
Annonce:

Nedlagde Arsenal: PL-manager hjalp kroater til første CL-sejr i 16 år

Dinamo Zagreb slog højest overraskende Arsenal med 2-1 onsdag aften i Champions League - en sjælden sejr til kroaterne, der fik stor hjælp af West Ham-manager Slaven Bilic

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

Arsenal fik langt fra den ønskede start på Champions League-sæsonen.

Premier League-klubben var klare favoritter onsdag aften, da de tog imod undertippede Dinamo Zagreb, men kroaterne forpurrede englændernes planer, da de meget overraskende sikrede sig alle tre point.

Sejren over de dyre PL-drenge var opsigtsvækkende i sig selv, men triumfen blev endnu større, når man kiggede Dinamos Champions League-statistik igennem.

Hård kritik: Manchester-hold langt fra Europas store

Kroaternes seneste sejr i den fineste klubturnering lå nemlig helt tilbage i  september 1999 (!), hvor man slog østrigske Sturm Graz med 3-0.

Siden da har Dinamo spillet 15 gruppe-kampe i Champions League uden at hente én eneste sejr. I stedet er det blevet til hele 13 nederlag og to uafgjorte kampe.

Annonce:

Derfor var der naturligvis stor glæde blandt Dinamos fans, spillere og træner Zoran Mamic, der efter kampen afslørede en sjov detalje om sit taktiske oplæg til opgøret.

- Jeg var ikke bange for at få en røvfuld og et katastrofal nederlag, for det er et andet Dinamo-hold end før - vi kan godt konkurrere mod gode hold. Men vores store styrke er også, at vi har mange gode venner i hele verden, og vi kan få gode informationer om vores modstander.

- Op til denne kamp fik vi stor hjælp fra Slaven Bilic og Nikola Jurcevic (West Ham-manager og -assistent red.). Og det er vi meget taknemmelige for - det hjalp os meget, sagde Mamic til Vecernji List efter opgøret.

Engelsk nedtur: Så tæt er de på at miste CL-plads

Bilic og West Ham er også lykkedes med at slå Arsenal i denne sæson - endda på de rødblusedes hjemmebane - da 'The Hammers' vandt 2-0 på Emirates i august, så Dinamo Zagrebs trænerstab har med glæde modtaget gode råd fra deres landsmænd.

Annonce:

Arsenals nederlag betød, at hele tre Premier League-hold ud af fire tabte deres kampe i første runde af Champions League. De to Manchester-klubber måtte lide nederlag til PSV og Juvenuts, mens Chelsea forsøgte at holde PL-fanen højt med en sikker 4-0-sejr over Maccabi Tel Aviv.

Det er første gang, at tre engelske hold må forlade banen tomhændet fra en kamp i første runde i CL.

De engelske medier var bestemt heller ikke imponerede over deres holds præstationer tirsdag og onsdag - og Arsenal-truppen kunne da også stå op i dag til massiv kritik.

The Telegraph er ikke imponerede over Arsene Wengers taktik og oplæg til de europæiske kampe, hvor London-klubben sæson efter sæson skuffer fælt. Franske Olivier Giroud, som fik rødt kort i første halvleg, får heller ikke pæne ord med på vejen - det gør Dinamo Zagreb til gengæld, der bliver rost for deres taktiske oplæg til opgøret.

Annonce:

The Mirror mener, at Arsenal blev ydmyget i Zagreb, og at de er langt fra Europas topholds niveau - som Real Madrid og Barcelona, som vinder disse kampe med lethed, selvom de nødvendigvis ikke spiller godt. Giroud får også verbale tæsk i Mirrors spalter, men Mikel Arteta og Kieron Gibbs får også drøje hug med på vejen.

Daily Mail skriver, at Arsenal led et chok-nederlag, hvor det lykkedes kroaterne at sløve englændernes spil ned i et lavt tempo. Giroud slipper heller ikke for kritik her, og Arteta og Debuchy får også hårde ord med på vejen 'De faldt helt ned i tempo.'

TV: Her bliver Giroud smidt ud for at sparke en Zagreb-spiller

 

Ekstra Bladet ELSKER Champions League. Derfor udlodder vi også fire originale CL-trøjer til heldige læsere. Læs mere om konkurrencen her: (https://www.facebook.com/ekstrabladetsport)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: