Nu bliver det alvor: Her er braget alle drømmer om

Mandag klokken 12 trækkes der lod til ottendedelsfinalerne i Champions League i Nyon, og Ekstra Bladet har vurderet styrkeforholdet mellem de 16 tilbageværende hold. Barcelona er favoritter, mens Schalke 04 har dårligst chance for succes

Coutinho, Messi og resten af Barcelona er Ekstra Bladets bedste bud på en Champions League-vinder, når der er finale på Wanda Metropolitano i Madrid 1. juni. Foto: AP
Coutinho, Messi og resten af Barcelona er Ekstra Bladets bedste bud på en Champions League-vinder, når der er finale på Wanda Metropolitano i Madrid 1. juni. Foto: AP

Med tirsdagens og onsdagens dramatiske kampe i Champions Leagues gruppespil kender vi de 16 hold, der skal kæmpe om pokalen i forårets knockout-fase.

12. februar tages der hul på ottendedelsfinalerne, men allerede mandag klokken 12 trækkes der lod.

Store klubber som Inter, Napoli og Valencia er allerede elimineret, men der er stadig gode chancer for et par seriøse brag allerede i ottendedelsfinalerne.

Liverpool, Tottenham, Atletico Madrid og Manchester United måtte nøjes med andenpladsen i deres respektive grupper, og derfor risikerer de at rende ind i feltet af gruppevindere, der blandt andre tæller Barcelona, Juventus, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid og Bayern München.

Et opgør mellem Barcelona og Liverpool må på forhånd være den helt store drøm for de neutrale seere.

Sådan er reglerne for lodtrækningen til ottendedelsfinalerne

Lodtrækningen til ottendedelsfinalerne i Champions League finder sted mandag klokken 12.00, men der er nogle helt særlige regler, man skal være opmærksom på.

Det foregår således, at gruppevinderne bliver parret med en toer fra en af de otte grupper. Dog kan to hold fra samme gruppe ikke møde hinanden i ottendedelsfinalen - ligesom to hold fra samme land også først kan mødes i kvartfinalen.

Dermed kan Liverpool eksempelvis ikke trække Paris Saint-Germain, fordi de var i gruppe sammen, mens det også er umuligt med eksempelvis et rent engelsk opgør.

I kvartfinalen kan alle til gengæld trække hinanden.

Du kan følge lodtrækningen direkte på ekstrabladet.dk

Og så skal vi naturligvis ikke glemme det danske islæt i knockout-fasen.

Ajax med Lasse Schöne, Kasper Dolberg og Rasmus Nissen Kristensen er med i bowlen, efter de for første gang i 13 år formåede at spille sig videre fra gruppespillet, og så sneg Tottenham og Christian Eriksen sig lige nøjagtigt med videre.

Med Dortmunds gruppesejr er der oven i købet chance for danskeropgør, da Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen både kan hive Tottenham og Ajax op fra bowlen i Nyon mandag middag.

De første opgør spilles 12. og 13. samt 19. og 20. februar, mens returopgørene spilles 5. og 6. samt 12. og 13. marts.

Nedenfor rangerer Ekstra Bladet samtlige 16 hold ud fra en vurdering af deres præstationer i Champions League og nationale ligaer samt spillertruppens styrke.

Du kan stemme på din favorit til titlen nederst i artiklen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

35 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere