Nu er det afgjort: Her er FCK's CL-modstander

The New Saints fra Wales bliver FCK's modstander i det danske holds første CL-kvalifikationskampe

Viktor Fischer og resten af FCK-mandskabet skal op imod TNS fra Wales i Champions League-kvalifikationen. Fto: POLFOTO/Lars Poulsen
Viktor Fischer og resten af FCK-mandskabet skal op imod TNS fra Wales i Champions League-kvalifikationen. Fto: POLFOTO/Lars Poulsen

FC Københavns vej til Champions League-gruppespillet begynder i Wales.

Tirsdag slog The New Saints nemlig KF Feronikeli fra Kosovo i den anden af to kampe om at møde de forsvarende danske mestre i Champions League-kvalifikationens anden runde.

Waliserne vandt 1-0 på udebane, og da den første kamp endte 2-2, gik The New Saints altså videre med en samlet sejr på 3-2.

Det ene mål i tirsdagens kamp blev scoret af den irske angriber Dean Ebbe i det 67. minut, da han headede et indlæg fra højre side i kassen.

Den første kamp mellem FC København og The New Saints bliver spillet næste tirsdag klokken 20 i Wales med returkamp i Parken 31. juli.

Det er tredje gang, at FCK skal møde et walisisk hold i kvalifikationen til en europæisk turnering, og københavnerne har gode erfaringer på den front.

I 2005 blev Carmarthen Town samlet slået 4-0 i kvalifikationen, til det der den gang hed Uefa Cup. Ti år senere blev Newtown i Europa League-kvalifikationen slået med samlet 5-1.

The New Saints har taget guldet i hjemlandet i de seneste otte sæsoner.

Klubben spillede for første gang europæisk fodbold i 1996/97, hvor waliserne var med i den nu hedengangne Uefa Cup Winner's Cup.

I år er 13. gang, at The New Saints skal forsøge at kvalificere sig til Champions League. Det bedste resultat kom i 2010/11-sæsonen, hvor holdet nåede til tredje runde af CL-kvalifikationen - her blev det dog til exit mod Anderlecht.

FC Midtjylland har to gange sendt The New Saints ud af Europa League-kvalifikationen. Det skete i både 2011/12 og 2018/19 i henholdsvis anden og tredje kvalifikationsrunde.

AGF-træner David Nielsen har fundet sin nye målmand. Foto: Ritzau Scanpix Superligaen AGF handler - Liverpool-erstatning på plads

Jens Stages lejlighed udsat for et brandattentat. Foto: Mathias Øgendahl AGF Politi og klub i opråb: Satte ild til Superliga-stjernes lejlighed

Viktor Tranberg er en rutineret herre på trods af sin alder. Foto: Jens Dresling Esbjerg Superliga-transfer officiel: Bytter FCN ud med Esbjerg

91 kommentarer
Vis kommentarer