Nu igen: Champions League rammes af flere spektakulære ændringer

UEFA har endnu en gang lanceret ændringer til det nuværende Champions League-format

Klubberne får blandt andet mulighed for at tage flere spillere med til finalen. Foto: AP
Klubberne får blandt andet mulighed for at tage flere spillere med til finalen. Foto: AP
Følg Fodbold
Følg Champions League

Nye kamptidspunkter og ændringer i kvalifikationen har allerede været fremme som en del af ændringerne forud for de kommende tre sæsoners Champions League, og nu løfter UEFA sløret for endnu et par bemærkelsesværdige tiltag.

Fremover vil det for eksempel være tilladt at bruge en fjerde udskiftning fra ottendedelsfinalen og frem til finalen, hvis den afgørende kamp skulle gå i forlænget spilletid. En ny regel, som allerede er implementeret i eksempelvis den engelske FA Cup.

Samtidig vil finalisterne i Champions League og Europa League fremover kunne inkludere 23 spillere i deres trup og dermed 12 udskiftere mod de syv, som hidtil har været grænsen. Det gælder dog udelukkende for finalerne.

Klubber kan købe løs i januar
Sidst, men ikke mindst, så tillader UEFA fremover, at klubberne må tilføje tre nye spillere til deres trup i Champions League eller Europa League efter gruppespillet uden nogen restriktioner, som det formuleres.

Det betyder i al sin enkelthed, at en spiller ikke længere er spærret for en ny klub, hvis han tidligere på sæsonen har repræsenteret en anden klub i samme turnering.

Klubberne kan dermed roligt gå amok i januars transfervindue uden at frygte for, om millionindkøbene nu også er spilleberettigede i de europæiske turneringer.

Ændringerne træder i kraft allerede fra den kommende sæson.

Philippe Coutinho er spærret for Barcelona i Champions League i denne sæson, fordi han har spillet for Liverpool. Den regel dropper man fremover. Foto: AP
Philippe Coutinho er spærret for Barcelona i Champions League i denne sæson, fordi han har spillet for Liverpool. Den regel dropper man fremover. Foto: AP
 

Nye kamptidspunkter
De nye regler følger altså i halen på de ændringer, der blev annonceret i slutningen af februar.

Der afslørede UEFA, at det ellers så traditionelle kamptidspunkt 20:45 sløjfes, og at man i stedet vil operere med to faste kick off-tider; 18:55 og 21:00.

To gruppekampe tirsdag og onsdag skal spilles 18:55, mens resten af gruppekampene og samtlige knock out-kampe skal spilles 21:00.

De forestående ændringer i kvalifikationen får også konsekvenser for danske klubber. Det kan du mere om her: TV-bombe: Farvel til Champions League - som vi kender den

Først røg de i Formel 1 - nu vil Sverige forbyde disse piger

Fast mand i kvalen - får han sorteper til VM?

Katten ude af sækken: Hvad Haas' superdag egentlig betyder

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind