Ondulerede stjernen i CL-finalen: Nu hyldes Ramos

Real Madrids anfører er et fyrtårn, skriver tidligere stjernespiller i klumme efter Champions League-finalen lørdag

Han er med sin kompromisløshed og kontante spillestil blevet let at hade.

Og i kølvandet på Champions League-finalen lørdag aften, stod det meste af fodbold-verdenen – især dem der ikke kan fordrage Real Madrid og deres triumfer – på skuldrene af hinanden for at pege fingre og råbe ukvemsord af Sergio Ramos.

For forsvarsklippen sendte med et greb – så at sige – denne sæsons yndlings-målscorer Mohamed Salah ud af kampen allerede i 1. halvleg.

Det er dog ikke alle, der peger, råber og bruger udråbstegn på de sociale medier.

Mandag har Martin Keown en klumme hos den engelske avis Daily Mail, hvor han hylder Reals anfører og bannerfører.

- Jeg elsker at se Sergio Ramos. Han er et fyrtårn i en tid, hvor der ikke er nok gode forsvarsspillere, skriver Keown.

- Der er ikke noget at sige til, at han er verdens mest hædrede forsvarsspiller. Det er en spiller der igen og igen vil gå til grænsen i jagten på hæder og ære. En spiller hvis lederkvaliteter er uden sidestykke. En spiller som end ikke Diego Costa kan intimidere, skriver Keown.

Mens Salah grædende forlod banen med stærke smerter i skulder-regionen, knoklede Ramos videre og endte med at vinde karrierens fjerde Champions League-triumf - på sølle fem sæsoner!

Martin Keown sad som mange andre og så kampen på tv og ømmede sig, da han så episoden i langsom gengivelse. Han medgiver, at det ikke var rart at se, hvordan Ramos rev sin modstander i græsset.

- Ramos river fat i Salahs arm og drejer den rundt, næsten som et judo-kast. Men de bedste forsvarsspillere angriber den farligste mand (hos modstanderen, red.) – indenfor spillets regler – og bruge de nødvendige midler for at stoppe dem. Jeg er overbevist om, at Ramos ikke ønskede at se Salah forlade banen skadet, skriver han og kalder øjeblikket 'sandsynligvis lige så vigtigt som Gareth Bales saksespark' - med henvisning til Salahs enorme betydning for Liverpool FC.

Et brølende stærkt Arsenal-mandskab inden Europa Cup-finalen mod Zaragoza i 1995: John Hartson, Tony Adams, Martin Keown, Paul Merson, David Seaman og Andy Linighan i bageste række. Forrest Ray Parlour, Nigel Winterburn, Ian Wright, Stefan Schwarz og Lee Dixon. Foto: All Over Press Sport og Spil Arsenal-legenden: Drak tequila og champagne til jeg væltede over tre borde

Mathias Jensen bliver jagtet af klubber i de store ligaer. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Står til nyt konge-salg: Han er Danmarks mest eftertragtede spiller

Men Ramos minder på nogle punkter om Keown selv, da han - hugget i granit - stod side om side med Tony Adams i Arsenals bageste rækker i de succesfulde år gennem 1990'erne frem til 2004. Bare endnu bedre, og Keown tilslutter sig koret af eksperter, trænere, spillere og andet godtfolk, der de senere år har kvædet om Ramos’ enorme betydning for Reals hold.

- Real Madrids anfører har en hårdhed, som vi ikke ser hos andre forsvarsspillere. Han er ikke alene den ultimative kriger, men han har også midtbanespillerens tekniske kvaliteter. Han er meget tilpas med bolden. Med hans individuelle kvaliteter, behøver Real Madrid ikke støtte sig til, at forsvaret arbejder sammen som en helhed, skriver han.

Sergio Ramos tog i foråret rekorden for flest gule kort i Champions Leagues historie, da han med kort nummer 33 strøg forbi Paul Scholes, der ellers havde fornøjelsen af den rekord indtil da, mod Paris Saint-Germain i 1/8-finalen. Og Ramos snuppede lige nummer 34 i den første kvartfinale mod Juventus også.

Selv var Martin Keown ikke just noget dydsmønster på en bane. Nærmere tværtimod. I en lang og hæderkronet karriere i Arsenals røde trøje, indkasserede han 49 gule kort og seks af de røde. Han vandt dog også tre engelske mesterskaber, tre FA Cup-finaler og Pokalvindernes Europa Cup.

Andreas Bo Pedersen gik i 2016 ind i Rishøj Boldklub, der kort tid efter blev til Køge Nord FC. Det har han ikke fortrudt. Foto: Jonas Olufson Plus Andreas Bo: Jeg gider ikke gå og lege pengemand

Agostino Di Bartolomei inden Europa Cup-kampen mod FC Köln - og Stefan Engels i hvidt. Foto: All Over Press Sport og Spil Roma-chefens totale nedtur: Tabte til Liverpool og begik selvmord

Jürgen Klopp har ført Liverpool til Champions League-finalen for første gang i 11 år. Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix Sport og Spil Mølby hylder Klopp: Hvem vil ikke spille under ham

147 kommentarer
Vis kommentarer