Porto i topform før FCK: Sparede kaptajn og testede nyt system

Anfører Hector Herrera sad over lørdag, mens ventes at få hovedrolle onsdag aften

Héctor Herrera (i midten forrest), Portos anfører, ventes at være tilbage på holdet til opgøret mod FCK onsdag aften. (Foto: AP)
Héctor Herrera (i midten forrest), Portos anfører, ventes at være tilbage på holdet til opgøret mod FCK onsdag aften. (Foto: AP)

Tre sejre i fire kampe og en plads lige bag Sporting Lissabon og Benfica. Billedet i den portugisiske liga er det samme som de seneste mange sæsoner.

Det er Benfica, Sporting Lissabon og Porto, der dominerer. Men det seneste år har Porto været tredjeviolinen.

Og det harmonerer ikke så godt med selvforståelsen i klubben med 27 mesterskaber. Her vil man være nummer ét.

På trods af den hjemlige krise i ligaen de seneste sæsoner har Porto været en fast spiller i Champions League.

Vejen i år var besværlig med mødet med den italienske storklub Roma. Efter 1-1 hjemme viste portugiserne, hvorfor Ståle Solbakkens mandskab skal være ekstra på vagt onsdag aften. Suveræne 3-0 vandt de i Rom.

Det er et Porto-mandskab propfuld af selvtillid før mødet med FC København onsdag aften på Estadio do Dragao.

Forsøgte med nyt system
Sent lørdag vandt holdet overbevisende 3-0 over Guimaraes i en kamp, hvor Nuno Espirito Santo, Portos cheftræner, forsøgte sig med et helt nyt system.

Porto spiller normalt 4-3-3, men i opgøret i den hjemlige liga spillede holdet i den kamp 4-4-2.

Men det var også en kamp, hvor Nuno Santo ikke stillede i absolut stærkeste opstilling. Anfører Hector Herrera var ikke på banen, fordi han havde haft en lang hjemrejse efter to landskampe for Mexico mod Honduras og El Salvador.

Men onsdag ventes Herrera at være tilbage på den centrale midtbane hos Porto, hvorfra han dirigerer Porto-offensiven.

- Jeg har meget svært ved at tro, at Nuno Santo spiller 4-4-2 mod FC København, siger Andre Monteiro, der følger Porto tæt på den portugisiske sportsavis Record.

Pres fra fansene
Han forudser, at hjemmepublikummet kan blive en stor udfordring for Porto-spillerne onsdag, hvis de ikke tidligt i opgøret får scoret og skabt ro på tilskuerpladserne.

- Porto har ikke vundet noget tre sæsoner i træk (Benfica har vundet mesterskabet). Vi oplever tit, at fansene lægger pres på spillerne, hvis de ikke får scoret og skabt den nødvendige ro på banen. Sidste sæson var der ikke den store passion fra fansene. De virkede frustrerede. Jeg synes dog, at der er lidt større tilfredshed i denne sæson, vurderer Andre Monteiro.

Han noterer sig, at specielt tre spillere har markeret sig stærkt for Porto i begyndelsen af sæsonen.

- Højre backen Miguel Layun, kantspilleren Edmilson Otavio og angriberen André Miguel Silva har virkelig fået en fornem start på den nye sæson, påpeger han.

Porto må til opgøret mod FCK med sikkerhed undvære den 32-årige landsholdsspiller fra Uruguay Maximiliano Perreira, der blev skadet i kval-kampen til Champions League mod Roma for tre uger siden.

Tre Porto profiler

 

Iker Casillas

Den 35-årige Real Madrid-legende fik et sidste eventyr i Porto, inden støvlerne lægges på hylden. Han er stadig en målmand i international topklasse. Med sin erfaring kan han skabe ro og balance i ethvert forsvar.

-

Héctor Herrera

Porto-kaptajnen har spillet i klubben siden 2013. med et udgangspunkt foran en defensiv midtbanespiller tænker han mest på det fremadrettede spil. Han er teknisk velfunderet og en spiller, der er vigtig for at få Portos offensiv til at fungere optimalt.

-

André Miguel Silva

Han kom til Porto i en alder af 15 år og har for alvor formået at etablere sig på førsteholdet i en alder af blot 20 år. Han scorede i 1-1 hjemmekampen mod Roma og er en angrebstype, der kan spille i alle tre offensive positioner i 4-3-3 systemet. Oftest spiller han centralt som den dybe angriber.

 

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.