PSG-stjernen slap for tiltale - United-fans tordner løs

Hvordan den italienske topdommer Daniele Orsato kunne undgå at vise Presnel Kimpembe ud på Old Trafford tirsdag aften var udenfor mange Manchester United-fans fatteevne

Presnel Kimpembe havde grund til at juble, da han både scorede og slap for udvisning - noget, der pisser United-fansene af. Se detaljerne om opgøret her. Video: AP/SNTV

Presnel Kimpembe.

Hvis Uniteds fans før kampen havde været i tvivl om, hvem han var, eller hvordan man udtaler hans efternavn, så ændrede det sig i løbet af de 90 minutters fodbold på Old Trafford tirsdag aften, hvor han scorede det første af to PSG-mål mod det engelske storhold.

Målet ramte ganske vist som en knytnæve i mellemgulvet på de dobbelte vindere af Champions League, men hvad der i højere grad fik blodet til at boble i deres årer, var hans opførsel andre steder på banen inden scoringen.

Franskmanden trak Marcus Rashford ned, så denne burde have fået et frispark, allerede i begyndelsen af 2. halvleg.

Adskillige iagttagere (vist nok primært United-folk og britisk presse) råbte op i timerne efter kampen om, at Kimpembe også burde have fået et gult kort - med tanke på det gule kort, han havde fået allerede i kampens indledning, og som dermed ville have sendt ham i bad før tid.

Men italienske Daniele Orsato med fløjten, og som i alt uddelte ti gule og et rødt kort i kampen, ignorerede situationen og lod spillet fortsætte.

Følte sig snydt og bedraget
Og så scorede selvsamme Kimpembe til 1-0 lidt senere, og siden blev det også til 2-0 til de franske gæster, der står med halvandet ben i kvartfinalen allerede inden returkampen i Paris.

Havde United nu slæbt en uafgjort eller sågar en sejr i hus denne aften i det midtengelske, så havde stemningen nok været en anden. Især hvis Paul Pogba samtidig ikke var blevet smidt ud mod kampens slutning.

Men nu sydede og boblede det i massen af United-folk, så man som neutral eller sågar PSG-mand skulle holde sig langt væk. Og Orsatos ve og vel afhang i den grad af hans situationsfornemmelse og talent for at holde sig på afstand.

For englænderne følte sig snydt og bedraget.

Selv Ole Gunnar Solskjær, det pæne menneske, kunne ikke undlade at kommentere beslutningen om at ignorere Kimpembes udåd mod Rashford.

- Ja, meget. Meget, kom det prompte for nordmanden på spørgsmålet, om han syntes, at Kimpembe var heldig med at forblive på banen.

- Måden han kaster sig ind i ryggen på Rashford i 2. halvleg, og vi får ikke engang frispark...Selvfølgelig, man reagerer jo på de ting. Men det giver ikke mening, at jeg sidder her og taler om det nu. Det er slut, sagde Solskjær ovenpå sit første nederlag som United-manager.

Ellers var han ikke meget for at smide om sig med bortforklaringer og undskyldninger efter en kamp, hvor gæsterne kort og godt havde været bedre.

Flere eksperter var enige med Solskjær om Kimpembe.

Og det var tilhængerne også. Et beskedent udpluk fra de sociale medier undervejs i- og efter kampen om Presnel Kimpembe.

I stedet kunne de i slutningen af kampen se Paul Pogba få sit andet gule kort for tacklingen på Dani Alves. En situation mange mente kunne være undgået, hvis franskmanden med tanke på de mange gule kort allerede givet i kampen, havde undgået situationen, der fandt sted midt på banen.

Ole Gunnar Solskjær ærgrede sig af gode grunde.

- Det er et kæmpe slag. Han forsøger at få sin krop på tværs, og Alves er kløgtig nok til at sætte sin fod ind, så det rammer ham. Jeg ved, at Paul forsøger at beskytte bolden, og det er uheldigt, at det rammer ham på knæet, sagde manageren, der nu må undvære sin stjerne i returopgøret.

Champions League Kylian Mbappé irriteret: Stop med at sprede frygt

Tunge skridt! Paul Pogba kommer ikke på banen i returopgøret efter sin udvisning i tirsdagens 0-2-nederlag mod Paris. Foto: Ritzau Scanpix Champions League Tror på CL-mirakel: - Bjerge er til for at blive besteget

Nicolo Zaniolo jubler efter en af sine scoringer tirsdag aften. Foto: Andreas Solaro/AFP Champions League Stjernen på knæ for teenage-sensation

Nicolo Zaniolo blev den store helt i den italienske hovedstad tirsdag aften. Foto: Ritzau Scanpix Champions League Teenager sikrer Roma smal sejr hjemme mod Porto

Ole Gunnar Solskjær led tirsdag aften sit første nederlag som Manchester United-træner. Foto: Ritzau Scanpix Champions League Så gik den ikke længere: Mørk aften for Solskjær

85 kommentarer
Vis kommentarer