Radikale ændringer i fremtidens Champions League

Posen kan blive rystet i hidtil uset grad, når der skal strikkes en nye aftale sammen

Champions League-formatet kan ændres fra 2024. Foto: Ritzau Scanpix
Champions League-formatet kan ændres fra 2024. Foto: Ritzau Scanpix

Det Champions League-format, du kender, kommer næppe til at bestå særlig længe.

De største fodboldmagter i The European Club Association har nemlig en drøm om ikke bare at sætte sig på det europæiske marked - de vil have det globale. I de bestræbelser mødes storklubberne i disse dage for at diskutere radikale ændringer i Champions League-formatet.

Det fortæller Wall Street Journal.

Ifølge mediet er det på tale at oprette såkaldte Super-grupper, hvor der er op- og nedrykning på spil. Derudover vil man diskutere kampterminer i weekenden i stedet for de nuværende midtugekampe.

Klubberne, som blandt andet tæller Real Madrid, Barcelona og Bayern München, har Juventus-boss Andrea Agnelli som frontfigur, og de håber på at 'strømline turneringen og give den verdensompændende appel'.

Andrea Agnelli, nr. to fra venstre, står i spidsen for klubberne, når der skal diskuteres ændringer. Foto: Juventus FC via Getty Images
Andrea Agnelli, nr. to fra venstre, står i spidsen for klubberne, når der skal diskuteres ændringer. Foto: Juventus FC via Getty Images
 

Ifølge engelske medier som Daily Mail og The Sun mødes Englands seks største klubber plus Everton, Leicester og Newcastle med UEFA i Schweiz i disse dage for at diskutere turneringens fremtid.

- Vi kan bekræfte, at der vil være en uformel brainstorming omkring klubturneringerne efter 2024, siger en talsmand fra UEFA til The Sun.

Klubberne er låst i det nuværende format indtil 2024, men der kommer givetvis ændringer.

De europæiske giganter har i øjeblikket et ret kraftigt pressionsmiddel, da det frygtes, at de vil lave en udbryderliga, hvor kun de allerstørste kan være med.

Kasper Lunding, Youssef Toutouh og AGF får fornøjelsen af Vejle, SønderjyskE og Horsens i nedrykningsspillet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Superligaen - 17. mar. 2019 - kl. 19:50 Få overblikket her: Sådan mødes de i slutspillet

Se også: Stort drama: Top-trænere tæt på slåskamp

Se også: Efter kæmpe Superliga-drama: Skandalen ligger i AGF

Andreas Christensen kan hjælpe Brøndby med at nå de 44 mio. kr.. Foto: AP Sport og Spil Han er jokeren i Brøndbys transferkabale

42 kommentarer
Vis kommentarer