Raser efter CL-brag: De fatter jo ikke fodbold

Rio Ferdinand er i det røde felt efter straffesparket, som Tottenhams Danny Rose fik dømt mod sig

Danny Rose kastede sig ned for at komme i vejen for Raheem Sterlings skud. Desværre for ham, ramte bolden hånden. Foto: Ritzau Scanpix
Danny Rose kastede sig ned for at komme i vejen for Raheem Sterlings skud. Desværre for ham, ramte bolden hånden. Foto: Ritzau Scanpix

- De fatter jo ikke fodbold.

Så klar er meldingen fra den tidligere topspiller Rio Ferdinand efter endnu en VAR-kendelse for hånd på bolden.

I tirsdagens Champions League-brag mellem Tottenham og Manchester City kom en situation under luppen, for her kastede hjemmeholdets Danny Rose sig ned for at blokere et skud.

Bolden ramte hans arm, men ingen spillere, tilskuere eller dommere gjorde mine til, at der skulle dømmes noget i situationen.

Men så kom VAR på banen.

Dommer Björn Kuipers løb til skærmen og besluttede sig hurtigt for et straffespark til City - som Sergio Agüero så brændte.

Kuipers brugte ikke lang tid ved skærmen. Foto: Ritzau Scanpix
Kuipers brugte ikke lang tid ved skærmen. Foto: Ritzau Scanpix
 

Men de skulle aldrig have haft det straffespark, mener Rio Ferdinand, der langer hårdt ud efter folkene i VAR-rummet, der tilkaldte Kuipers for at se på situationen.

- Man skal have folk i boksen, der har spillet spillet.

- De skal forstå spillet, hvis de skal tage den slags valg. Det står lysende klart for mig: Der er ikke straffe, siger Ferdinand.

Rio Ferdinand er ansat som ekspert hos britiske BT Sport. Foto: Ritzau Scanpix
Rio Ferdinand er ansat som ekspert hos britiske BT Sport. Foto: Ritzau Scanpix

Robert Skov er et af Superligaens flere store salgsobjekter til sommer. Foto: Lars Poulsen/Polfoto Sport og Spil 14 brandvarme salgsemner - Superliga-bomber kan ryge for 100 mio. kroner

Sport og Spil Superligaen Indefra: FCK henter ombejlet målmandsprofil

Liverpool slap
I første halvleg undgik Liverpool at få straffespark mod sig, da de var foran med 2-0 hjemme på Anfield.

Et indlæg blev skidt behandlet af keeper Alisson Becker, så bolden ramte Trent Alexander-Arnold på hånden. Dommer Mateu Lahoz fik besked fra VAR-rummet, men endte med ikke at tjekke det på skærmen.

Det var i øvrigt samme dommer, som på kontroversiel vis straffede Danmark under VM, da Yussuf Poulsen blev dømt for hånd på bolden i feltet i kampen mod Australien.

Liverpool slap formentlig nådigt endnu en gang, hvor VAR kunne have gjort en forskel. Mohamed Salah er blevet fanget i en grim tackling med strakt ben og knopperne forrest mod portugisernes Danilo Pereira, men heller ikke her gjorde man brug af et gennemkig.

Fra næste sæson vil der blive lavet om på en række fodboldregler - inklusiv den om hånd på bolden - læs mere her.

Salah klarede frisag. Foto: Ritzau Scanpix
Salah klarede frisag. Foto: Ritzau Scanpix
 

Den unge FC Barcelona-spiller står til at skulle betale en stor bøde. Foto: AP Spansk fodbold Forlod lejet hus som svinesti: Barcelona-komet dummer sig igen

Jerome Boateng havde udskiftet fodboldstøvlerne med danseskoene lørdag aften. Foto: Ritzau Scanpix Tysk fodbold Bayern-stjerner i vild fest efter drømmekamp

Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Har 260 kilometer til træning: Mød Superligaens superpendler

51 kommentarer
Vis kommentarer