Real Madrid-fans flygter fra CL-semifinale: Årsagen er helt speciel

Mens Reals fans bliver væk, vil Atletico Madrids tilhængere tage afsked med klubbens elskede stadion ved i fjerde forsøg på fire år at banke ærkerivalerne i Champions League

- Det kan godt være, at resten af fodboldverdenen er trætte af at se de to Madrid-hold møde hinanden i Champions League, men sådan er det bestemt ikke her i Madrid.

- Her kan folk ikke få nok af det opgør, og også de mere neutrale fodboldfans er begejstrede, for nu er der jo helt sikkert et Madrid-hold i finalen, mens Barcelona er sendt ud.

Ordene kommer fra Luna Christofi, fodbold- og ikke mindst Madrid-ekspert hos Viasat. Hun har set mange store opgør i sit andet hjemland, men den fjerde konfrontation mellem Atletico og Real på lige så mange år, tænder hende tydeligvis.

- Personligt glæder jeg mig som et lille barn til især returkampen næsten onsdag på Vicente Calderon, for det bliver en aften med de helt store følelser og et stykke smuk historieskrivning.

- For en ting er, at Real skal have tæv denne gang. Det er samtidig den sidste internationale kamp på det stadion, og så vil skæbnen altså, at det er en CL-semifinale mod Real. Det kan ikke blive mere følelsesladet.

Næste sæson flytter Atletico til et nyt stadion, Wanda Metropolitano, i det østlige Madrid, og ingen fan vil gå glip af den store afsked. Det belyser Luna Christofi med et fint eksempel fra sidste tirsdag, hvor hun i anden anledning kom forbi Calderon.

- Der var lange køer, og det viste sig, at det var de sidste billetter,der blev sat til salg – heriblandt flere tusinde, som Real havde sendt usolgte tilbage. Mange Real-fans vil nemlig ikke stå på Calderon en aften, hvor deres hold måske bliver sendt ud, og hvor følelserne vil være så store hos modparten.

- Da jeg sammen med en kameramand ville filme køen, kom flere forskellige folk hen og bad os lade være, deriblandt flere med slips, som pjækkede fra deres arbejde.

Atletico skal i aften forsøge at hente et godt udgangspunkt for returkampen.

- Jeg har været her i fire år og hvert år mødt Atletico i den turnering. Forhåbentlig bliver resultatet det samme igen, men de har et virkelig stærkt og kampivrigt hold. Det bliver meget tæt, forudser Real-profilen Isco.