Real Madrid klar til finalen: City sejlede rundt på Bernabeu

Årets Champions League får en spansk vinder, efter at Real Madrid slog Manchester City 1-0 og dermed er klar til en gentagelse af 2014-finalen mod Atletico

Real Madrid kunne have vundet meget større end 1-0 over Manchester City, der var trykket helt i bund i Champions League-semifinalen. (Foto: AP)
Real Madrid kunne have vundet meget større end 1-0 over Manchester City, der var trykket helt i bund i Champions League-semifinalen. (Foto: AP)

Lad det være sagt med det samme. Anden akt af semifinalen mellem Real Madrid og Manchester City blev ingen kopi af den ørkenvandring, de to hold tog del i på Etihad i England forrige uge.

Det var i høj grad den ene parts fortjeneste. For Real Madrid havde sat det offensive maskineri i et helt andet gear foran hjemmepublikummet Bernabeu.

Manchester City kunne ganske enkelt ikke følge med, og det kostede efter 20 minutters spil. Her blev Gareth Bale spillet fri af Dani Carvajal, hvorefter waliseren fra en spids vinkel hamrede kuglen mod kassen.

Det skulle vise sig at være en god idé, for takket være en lille afretning fra City-spilleren Fernando strøg bolden op i det fjerne målhjørne, og så var festen ellers skudt i gang.

Se det spektakulære mål i tv-klippet øverst i artiklen.

Om det et udtryk for placebo-effekt i form af Cristiano Ronaldos tilbagevenden, skal være usagt, men forvandlet var den spanske storklub, som hurtigt havde sat sig på kampen.

Højt pres, endnu højere lydkulisse og ikke mindst høj på optimisme orkestrerede værterne sig vej gennem gæsternes defensiv, som også led et hurtigt såvel som hårdt knæk af, at anfører Vincent Kompany måtte udgå med skade efter få minutters spil.

Den belgiske styrmand skulle vise sig at blive savnet. Omvendt savnede de kreative kræfter hos Real Madrid ikke rum til at folde sig ud, og særligt Isco var en nydelse i første halvleg.

Josep Guardiola har ikke gjort nok for fansene i Bayern, og så er der noget med hans træningsmetoder, der gør, at det er svært at vinde Champions League - I Norge og Italien falder de i søvn over ham, men Preben Elkjær er fan (Foto: AP) Champions League Guardiolas eftermæle i Bayern: Her er hans problemer

Real Madrid kunne have været foran med to allerede ved pausen, men Pepe fik annulleret sin scoring efter en dødbold, da linjevogteren hævede flaget og vinkede for offside.

Derfor havde Manchester City endnu alle muligheder for at indløse billetten til finalen, da de to mandskaber gik på banen til sidste halvdel af dysten. Men udeholdet fremstod uden idéer, mens de til gengæld havde favnen fuld af problemer i egne rækker.

På den led udviklede anden halvleg sig til et sandt overflødighedshorn af åbne chancer til Real Madrid, hvor specielt Luka Modric og Gareth Bale var tæt på at udbygge føringen.

Midtbanespilleren virkede imidlertid overrasket over det kæmpe tilbud, han blev foræret syv minutter efter sidebyttet, så Joe Hart var hurtigt ude af sit mål og fik afværget.

Den engelske landsholdsmålmand kunne dog bare se på, da Bale godt et kvarter senere headede på træværket efter et hjørnespark.

(Screendump: TV3 SPORT) Champions League Drama i München: Her går træner og spiller i kødet på hinanden

Ikke alt var kønt fra Real Madrids side. Se voldsom svinestreg her:

Også Ronaldo havde sine chancer, men portugiseren virkede ikke til at være ovenpå efter sin muskelskade, og effektiviteten hos ham var en mangelvare på en aften, hvor Real Madrid ellers havde frit slag på alle hylder.

Set i det lys var det også helt fortjent, at stillingen forblev i værternes favør helt frem til sidste fløjt, der blev leveret af den slovenske dommer Damir Skomina.

Han sørgede dermed for, at der blev sat en stopper for en envejsforestilling, der sjældent er set mage i en semifinale i Champions League.

Et forsøg på stolpen fra Fernandinho i slutningen af første halvleg var stort set eneste nævneværdige bedrift, når det gjaldt pågåenhed fra gæsternes side.

Nu venter så en gentagelse af finalen fra 2014, når Real Madrid møder lokalrivalerne fra Atletico 28. maj i Milano. Det sker præcis to år og fire dage efter, at de to Madrid-klubber senest stod over for hinanden i direkte kamp om det prestigefyldte trofæ.

Dengang blev der skrevet historie på flere fronter, eftersom det var første gang i Champions League, at to klubber fra samme by stod over for hinanden i turneringens sidste og vigtigste kamp.

66 kommentarer
Vis kommentarer