Real-stjerner anklages: Ramos slap for straf, og Ronaldo lavede kaos

Anfører Sergio Ramos slap for straf trods en positiv dopingtest, mens Ronaldo gjorde alt for at modarbejde dopingkontrollanter under deres besøg i Madrid

Sergio Ramos slap for straf, selvom han angiveligt røg i dopingfælden. Foto. AP
Sergio Ramos slap for straf, selvom han angiveligt røg i dopingfælden. Foto. AP
Følg Fodbold
Følg Champions League

Anfører Sergio Ramos havde lige hævet Champions League-trofæet, som Real Madrid som de første havde forsvaret med en 4-1 finalesejr over Juventus i Cardiff.

Såvel den spanske konge, Juan Carlos, som statsministeren mødte i omklædningsrummet for at trykke hans hånd.

Nu kommer det frem, at ikke alt var fest omkring Ramos den aften i Wales.

Han afleverede således en positiv dopingprøve, men undgik alligevel straf.

Det skriver Politiken og andre medier med adgang til dokumenterne fra whistleblower-platformen Football Leaks, som tyske Der Spiegel har fået overdraget.

Der er ifølge dokumenterne tale om stoffet dexamethason, som er på listen over forbudte substanser hos Det Internationale Antidopingagentur, Wada.

Brugen af dexamethason hos læger, der behandler spillere, er lovligt mellem kampe, men hvis det bruges, skal det fremgå af en protokol ved efterfølgende dopingprøver.

Og det gjorde det ikke i Sergio Ramos' tilfælde, men alligevel slap anføreren for Real Madrid og det spanske landshold for straf trods præcedens for det modsatte i mange andre sager.

Det skete blandt andet, fordi holdlægen efterfølgende påtog sig hele skylden for fejlen, skriver Politiken.

Hos UEFA blev forklaringen godtaget, og Sergio Ramos slap for straf.

Sergio Ramos og Cristiano Ronaldo har mange ting til fælles. En af dem er tilsyneladende, at de bryder sig meget lidt om dopingkontrol. Foto: AP
Sergio Ramos og Cristiano Ronaldo har mange ting til fælles. En af dem er tilsyneladende, at de bryder sig meget lidt om dopingkontrol. Foto: AP

Ronaldo skabte kaos
Også Ramos’ superstjernekollega, Cristiano Ronaldo, har lavet ged i dopingkontrollen. Fire måneder efter Cardiff-finalen kom to UEFA-kontrollanter til Madrid på et uanmeldt besøg hos Real for at tappe blod fra 10 spillere til dopingtest.

Kontrollanterne tabte dog hurtigt kontrollen over situationen, fortæller deres rapport. Ronaldo brokkede sig over altid at blive udvalgt, og da forbundets kontrollant forsøgte at stikke nålen i Ronaldo, ramte han to gange forkert på en blodåre, det gjorde ikke portugiseren mere tilfreds.

’Det skabte en meget anspændt stemning ved dopingkontrolstationen’, stod der i UEFA-rapporten.

Men det blev værre, for efter at Cristiano Ronaldo og Toni Kroos havde fået tappet blod, dukkede der pludselig medicinsk personale fra Real Madrid op og førte nålen for at få de sidste otte prøver. Kontrollanterne havde ’undtagelsesvis’ føjet klublægerne af en simpel årsag, nemlig ’den anspændte situation’.

Da UEFA senere bad Real Madrid forklare sig i sagen, lød svaret: ’Klubbens generaldirektør bebrejdede kontrollanternes uvidenhed. De manglede erfaring og evner’. Derfor var situationen eskaleret, lød det i svaret fra Madrid, hvor man i øvrigt anførte, at Ronaldo havde optrådt respektfuldt.

Sagen fik ingen konsekvenser, og hverken UEFA, Real Madrid eller Ronaldo har kommenteret de spørgsmål, som medierne bag Football Leaks har stillet dem.

Fredag aften svarer Real Madrid på egen hjemmeside, at Ramos aldrig har overtrådt antidopingreglerne. Klubben anfører, at 'Uefa anmodede om rettidig information og afsluttede sagen med det samme, som det er almindeligt i disse tilfælde, efter at eksperterne selv har kontrolleret dem'.

Spanske stjerner sænket af VM-finalister i overtidsdrama  

Liverpool-stjerne storhåner Ramos: 'Jeg dræbte ham med min albue'  

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind