Annonce:
Annonce:

Rekord-Ronaldo kvaste Juventus

De italienske mestre blev efter en stærk 1. halvleg kørt over af Ronaldo og Real Madrid, der som det første hold i Champions League-æraen formåede at forsvare trofæet – takket være to scoringer passerede portugiseren Messi på topscorerlisten

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

Han bliver aldrig lige så elsket som Lionel Messi, men lørdag aften sang Real Madrid-tilhængere hans navn på samme måde, som Barcelona-fansene synger argentinerens.

’Rooonaldo, Rooonaldo’, lød det messende på Principality Stadium i Cardiff, og naturligvis fristes man til at sige, var det den portugisiske fodboldgud, der sikrede Real Madrid det trofæ, som hele klubbens identitet er bygget op omkring.

Den 32-årige Real Madrid-angriber sørgede for, at Real Madrid brød Champions League-forbandelsen. Som det første hold nogensinde i Champions League-æraen formåede den spanske hovedstadsklub at genvinde trofæet, og nøjagtig som for et år siden i Milano var det med Cristiano Ronaldo i hovedrollen.

Annonce:

Han bragte Real Madrid foran midt i 1. halvleg, og i 64. minut fik han for alvor festen til at bryde løs, da han passerede Gianluigi Buffon for anden gang og bragte Real Madrid på 3-1. Juventus var færdige, Buffon var færdig.

Kong Ronaldo af Champions League løb igen af med trofæet, og mon ikke han i januar står med Guldbolden i sine hænder, når 2017’s bedste spiller skal hædres.

62704958.jpg
Stressede Real Madrid
Det startede ellers så godt for Juventus. De italienske mestre kom blæsende ud, som var de stridslystne gladiatorer.

De vandt nærkampene og stressede Real Madrid, der tydeligvis ikke brød sig om den aggressive modstander.

Juventus fik trykket spanierne tilbage på banen, og efter kun tre minutter headede Gonzalo Higuaín lige på Keylor Navas, og sekunder senere testede den farlige argentiner Navas med et tørt hug.

Den costaricanske keeper klarede med besvær og måtte vise al sin klasse, da Miralem Pjanic efter kun seks minutter sendte et velplaceret drøn af sted uden for Real Madrid-feltet.

Annonce:

’Juve, Juve’ lød det fra de italienske struber i Cardiff. De mange tifosi forsøgte at brøle de zebrastribede frem mod triumf, og træner Massimiliano Allegri vidste også godt, at han ikke kunne forsvare sig til Champions League-trofæet.

Nok havde hans mandskab bare lukket tre mål ind i de 12 kampe på vejen til finalen, men det var turneringens bedste offensive, som Juventus var oppe imod i Cardiff.

Real Madrid har scoret i samtlige kampe i denne sæson, og den statistik faldt ikke i Wales.

Italiensk mønsterangreb
Efter at have overlevet det tidlige Juventus-stormløb broderede de sig efter tyve minutter smukt igennem, og Dani Carvajal lagde bolden skråt tilbage til Cristiano Ronaldo.

Intet var lykkedes for den portugisiske megastjerne indtil da, men alt klappede i den sekvens. Med en følt flad afslutning, som lige snittede Bonucci på vejen, passerede han Gianluigi Buffon.

Annonce:

Se Ronaldos 1-0 mål her:

Det var portugiserens 11. scoring i Champions League i denne sæson, og den bragte ham op på siden af Lionel Messi på toppen af topscorerlisten. Store spillere slår til i de største kampe, men Ronaldo-jubel blev forvandlet til Ronaldo-hovedrysten bare en god håndfuld minutter senere, da Mario Mandzukic afsluttede et italiensk mønsterangreb på fornemste vis.

Kroaten lagde med brystet bolden til rette for sig selv i udkanten af straffesparksfeltet, inden han med ryggen til målet helflugtede bolden i en smuk bue over Navas.

Super-kasse af Mandzukic:

Gianluigi Buffon skreg sin glæde ud, og mange jublede med ham. Der var dem, der holdt med Real Madrid, dem der holdt med Juventus. Og så alle de andre, der holdt med Buffon.

Man skal have et fodboldhjerte af sten for ikke at unde den 39-årige målmand en Champions League-sejr. Gianluigi Buffon – historiens måske allerbedste målmand – var i Cardiff fremme ved regnbuens ende, og i hans klare, lyse øjne kunne man se, at Mandzukic havde tændt et håb.

I 2003 tabte han til AC Milan, i 2015 til FC Barcelona. 2017 kunne meget vel være sidste chance, og Buffon spillede på det bedste af de to hold i en intens 1. halvleg.

Annonce:

Ronaldo lurede som altid
En fodboldkamp har det med at ændre karakter efter pausen, og Real Madrid kom langt bedre ud til 2. halvleg. Isco begyndte at vise sine driblinger frem, og centralt fik Toni Kroos greb om kampen. Cristiano Ronaldo var efter 58 minutter tæt på at nå frem til et lumsk Marcelo-indlæg, og det trak op til en spansk scoring.

Den kom efter en times spil, men fra uventet kant, da skraldemanden Casemiro tog chancen langt udefra. Hans forsøg ramte Sami Khedira på hælen, og Buffon nåede ikke ud til stolpen i tide. Legende sad nedtrykt i græsset, og det italienske humørbarometer gik fra skidt til elendigt nogle minutter senere.

Casemiro med afrettet langskudsmål til 2-1:

Juventus smed bolden væk i egen zone, og det udnyttede Luka Modric til at sende bolden ind i det lille felt. Dér lurede Ronaldo som altid. Han snød Bonucci med sit løb, Buffon med sin afslutning, og så var Real Madrid foran 3-1, og Ronaldo alene på topscorerlistens tinde.

Juventus havde intet svar. Indskiftede Cuadrado så rødt, og Real Madrid øgede i sidste minut føringen, da indskiftede Marco Asensio tæt under mål udnyttede Marcelos fornemme oplæg.

Annonce:

Juventus-tilhængere græd af skuffelse, Real Madrid-tilhængerne af glæde.

For 12. gang i historien kunne den spanske mesterklub hæve pokalen med de store ører, og for tredje gang med Cristiano Ronaldo på holdet. Da dommer Felix Brych fløjtede af, gled han ned på knæ og lod sig omfavne af sine holdkammerater.

For selv om der var mange store præstationer på Real Madrid-holdet, vidste de godt, hvem de skulle takke for sejren i Cardiff...

Ronaldo med sit andet mål i kampen:

Hollandsk legende ude med riven: Dolberg præsterer for lidt

Agent: Zlatan ville ikke skifte til PSG

Jan Bech: 2013 var en nærdødsoplevelse i Brøndby

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: