Rivalen scorede, men Bendtner jublede ikke – her er forklaringen

Forløsningen var enorm, da Rosenborg i den forlængede spilletid scorede til 2-1 mod Dundalk – alle jublede, bare ikke Bendtner, der luskede ensom tilbage mod midten

Rosenborg sled hårdt for føden på Lerkendal onsdag aften, og jubelen var selvfølgelig voluminøs, da det endelig – i det ottende minut af den forlængede spilletid – lykkedes Nicklas Bendtners rival Matthias Vilhjalmsson at score den forløsende sejrstræffer mod Dundalk.

Fansene eksploderede i norsk ekstase på lægterne, og spillerne kastede sig naturligvis over den islandske skarpretter i en kæmpe jubel-bunke. Kun én mand deltog ikke: Nicklas Bendtner!

For den mistroiske betragter kunne forklaringen hurtigt udlægges som ren og rå jalousi. Konkurrencen mellem danskeren og islændingen om pladsen i startopstillingen intensiveres for hver scoring, Vilhjalmsson får sat ind.

Men her er den helt reelle grund til, at Nicklas Bendtner ikke kastede sig ind i jubel-orgiet – men i stedet stod ene og forladt inde i feltet, inden han drejede rundt og luntede tilbage mod egen banehalvdel. Danskeren var voldsomt plaget af en rygskade, han havde pådraget sit tidligere i kampen, hvor han startede inde – mens redningsmanden fra Island blev skiftet ind.

- Nicklas havde en god grund. Han droppede nok fejringen på grund af den ømme ryg. Der er ingen krig mellem os – tværtimod. Forholdet mellem Nicklas og mig er vældig godt, og han er en af mine bedste venner her. Vi går ofte ud og drikker en kop kaffe sammen, forklarede Vilhjalmsson efter kampen til Dagbladet.

Matthias Vilhjalmsson har netop headet Rosenborg på 2-1 mod irerne onsdag aften, og om lidt lander han nederst i en kæmpe jubel-bunke. Foto: All Over Press
Matthias Vilhjalmsson har netop headet Rosenborg på 2-1 mod irerne onsdag aften, og om lidt lander han nederst i en kæmpe jubel-bunke. Foto: All Over Press

- Nicklas er en fantastisk spiller, som jeg har lært meget af. Jeg vil gerne spille fra start, men ikke på bekostning af ham. Jeg håber, vi kan spille sammen fra start, fortsætter den islandske charme-offensiv, der endog foreslår, at danskeren kan spille på midtbanen – og Vilhjalmsson selv på toppen.

Nicklas Bendtner sagde til Dagbladet:

- Matthias er en god ven og en god fodboldspiller. Det var en fantastisk følelse at se hans hovedstød gå i mål, selv om jeg ikke selv orkede at deltage i fejringen. Jeg synes, vi viser karakter ved at kæmpe os tilbage på en vanskelig dag. Vi gør arbejdet færdigt og vinder kampen. Det er ’bra’, siger den danske bomber.

Ifølge cheftræner Kåre Ingebrigtsen er ramponeringen af Bendtner ikke værre, end danskeren skulle være i stand til at spille om et par dage.

- Nicklas fik et smæld tidligt i kampen, men han klarede alligevel at flytte sig rundt og gjorde et fantastisk job for os – ikke mindst på dødbolde, flyder rosen fra træneren.

Og så mangler vi kun at indføre læserne i dette norske begreb, som Matthias Vilhjalmsson introducerer i Dagbladet:

- Det var grisedeilig å sette inn seiersmålet.

Det tror vi på…

Overtidsdrama: Bendtner og Rosenborg videre

Modstandere mister Bendtner-noter: Nu er de dukket op på nettet

Ingen mål i Bendtner - må nøjes i CL-kval

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag