Rød nedtur: Wolfsburg forsager de røde djævle

Efter nederlag i Wolfsburg og sejr til PSV Eindhoven skuffer den engelske storklub igen - Europa Leauge venter til foråret

(Foto: AP)
(Foto: AP)

De engelske hold har ikke haft det nemt i dette års Champions League. Lige som der venter Arsenal og Chelsea skæbnekampe i den sidste runde, havde Manchester United en regulær overlevelseskamp på programmet tirsdag aften.

De røde djævle fra Manchester havde ikke vundet en udekamp i turneringen, og Louis Van Gaals tropper var tvunget til at vinde, hvis de selv ville afgøre om foråret skulle stå på kampe mod Real Madrid og Barcelona i Champions League eller Molde og Sparta Prag i Europa League.

Og selv om Manchester United flere gange i løbet af aftenen, så ud til at være videre i turneringen, var glæden alle fire gange kortvarig.

Korte fornøjelser
Wolfsburg havde både Bas Dost og Niklas Bendtner på bænken, mens United med en skadet Wayne Rooney var taget til Tyskland uden andre angribere end Anthony Martial, der startede på banen.

I starten så det ikke ud til at blive et problem for englænderne. Allerede efter ti minutter kunne franskmanden sikre United føringen.

På en dyb stikning fra Juan Mata lykkedes det for unge Anthony Martial, at løbe fri af forsvaret og med en blød inderside, kunne han sende United på vinderkurs.

Se målet i klippet herunder. Artiklen fortsætter under videoen

Antony Martial nåede dog knap at få armene ned, før Wolfsburg udligende. Et frispark fra midten af banen blev sparket mod forreste stolpe, og her kom den store forsvarer Naldo først på bolden, og knastørt kunne han sparke den ind bag en chanceløs David De Gea i United-målet og så stod den 1-1.

På det tidspunkt var englænderne videre, fordi den anden kamp i gruppen mellem PSV Eindhoven og CSKA Moskva stadig stod 0-0, men Wolfsburg var ikke færdige med at brillere.

Tyskerne har vundet alle kampe på hjemmebane i dette års turnering, og efter en halv times spil, viste de, hvorfor modstanderne har haft det svært på Volkswagen Arena.

Midtbanespilleren Julian Draxler gav en smagsprøve på sit talent, og slog fast, at han er en fuldgod erstatning for Kevin De Bruyne. Efter et par hurtige driblinger på kanten af Uniteds felt og en et-to-kombination var han fri foran United-målet, men i stedet for at afslutte, spillede han køligt bolden på tværs og her kunne Vieirinha let sende den i nettet til 2-1.

Og med den stilling røg Wolfsburg til tops i gruppen, imens United røg ned på en tredjeplads med kurs mod Europa League.

Se Naldos mål til 1-1 herunder. Artiklen fortsætter under videoen

Et minut før pausen, så det dog ud til, at United igen skulle spille sig ind i kampen.

Et indlæg fra Jesse Lingard gik i nettet i Wolfsburgmålet, selv om Juan Mata var klart offside.

Jesse Lingard jublede, og Wolfsburg-spillerne stormede ud til linjedommeren for at protestere. Prostesterne virkede, for linjedommeren løftede offsideflaget og underkendte korrekt målet.

Se videoen og bedøm selv, om Manchester United blev snydt for et mål i videoen herunder.

Artiklen fortsætter under videoen.

Champions League Målliderlig Ronaldo i historisk rekordfest

Lige som ved det første mål, var Uniteds jubelscener dømt til at være korte tirsdag aften, og de kunne gå til pause bagud 2-1.

I anden halvleg bølgede kampen frem og tilbage, og som halvlegen skred frem, blev det tydeligt, at Manchester United manglede offensive alternativer, hvis de skulle lukke op for Wolfsburg forsvar.

I stedet var det Wolfsburg som konstant pressede på, og fik testet David De Gea i United-målet. Han viste dog klasse, og holdt tyskerne fra at udbygge deres føring.

Naldos overblik
Små tyve minutter før tid var Memphis Depay få centimer fra at sparke United ind i turneringen igen, da han på et frispark sparkede den tæt forbi stolpen i Wolfsburg-målet.

Men så kom der hjælp fra en uventet kant. På et straffespark i Holland gjorde Sergei Ignashevich det til 0-1 i kampen mellem PSV Eindhoven og CSKA Moskva, og så var United videre på trods af det truende nederlag i Tyskland.

Denne gang varede jublen to minutter, for længere gik der ikke før PSV Eindhoven udlignede, og så var United igen, igen ude af turneringen.

Tilbage i Tyskland var Wolfsburg imidlertid ikke færdige med at score. Otte minutte før tid dukkede Joshua Guilavogui op på et hjørnespark, men desværre for ham, sendte han bolden i eget net, og så stod der 2-2. Det resultat sendte Manchester United videre i turneringen igen, men deres forbandelse var ikke brudt.

To minutter senere dukkede målscoren til 1-0 op igen. Den tårnhøje Naldo kom først på et hjørnespark og headede bolden i nettet til resultatet 3-2, som sender Wolfsburg videre som nummer ét og United en tur i Europa League.

69 kommentarer
Vis kommentarer