Ronaldo sender Real Madrid mod kvartfinalen efter drømmekamp

Cristiano Ronaldo viste klassen og gav Real Madrid et godt udgangspunkt efter en medrivende Champions League-ottendedelsfinale mod Paris Saint-Germain

Der var 12 Champions League-titler til forskel, da første slag i stjernekrigen mellem Real Madrid og Paris Saint-Germain onsdag aften blev udkæmpet på et stopfyldt Santiago Bernabeu i Madrid.

De franske opkomlinge gav indtil kort før tid de regerende mestre kamp til stregen i et brag af en kamp, der ikke skortede på hverken tempo, intensitet eller målchancer.

Real Madrid leverede dog en fremragende slutspurt og sikrede sig en 3-1-sejr i den suverænt mest stjernebesatte ottendedelsfinale. Real Madrid ligner derfor det bedste bud på en kvartfinalist.

Hæsblæsende start
Real Madrid forsøgte da også at intimidere gæsterne fra start og indledte kampen i et stærkt opskruet tempo.

Det rystede et underligt nervøst PSG-mandskab, og madrilenerne kunne meget vel have bragt sig foran allerede efter få minutters spil, hvis ikke det var for Marquinhos clearing i sidste øjeblik efter målmand Alphonse Areolas halvklaring af Toni Kroos’ nærgående afslutning.

Udover målchancer og tvivlsomt forsvarsspil var indledningen præget af flere hårde frispark, og det kulminerede i første omgang, da en tydeligt overgearet Neymar fik gult kort for et grimt frispark.

I gruppespillet hamrede Cristiano Ronaldo ni kasser ind i seks kampe. Ni burde være blevet til ti efter 27 minutter, men målmand Alphonse Areolas hoved forhindrede portugiseren i at bringe Real Madrid i front.

I stedet klappede fælden i den anden ende seks minutter senere, da gæsterne sendte et gys gennem de mere end 80.000 tilskuere. Et stærkt forarbejde af supertalentet Kylian Mbappé endte som en løs bold i Real Madrids straffesparksfelt, og her dukkede Adrien Rabiot op og sparkede franskmændene i front uden chance for Keylor Navas i målet.

Artiklen fortsætter under billedet..

Foto: Ritzau/Scanpix
Foto: Ritzau/Scanpix

Ronaldos revanche
Den føring holdt til kort før pausefløjtet, hvor Ronaldo fik taget revanche for et par store afbrændere. Unge Giovani Lo Celso væltede Toni Kroos klodset i feltet, og fra 11 meter misbrugte Champions League-topscoreren ikke chancen for at gøre måltotalen tocifret.

Og Cristiano Ronaldo holdt sig heller ikke tilbage i anden halvleg, hvor han syv minutter før tid scorede til 2-1, inden Marcelo lukkede og slukkede med målet til 3-1.

I aftenens anden ottendedelsfinale sikrede Liverpool sig et fremragende udgangspunkt, da de ordnede Porto med 5-0 på udebane.

Foto: AP
Foto: AP
 

Neymars skifte til Real Madrid - kommer det til at ske? Foto: AP Champions League Tror Neymar skifter til Real: Statsministeren siger nej

Champions League Eriksen forklarer forandring: Noget helt andet end dengang

De 50 bedste spillere i FIFA bliver her kåret. Sport og Spil Stor FIFA-kåring: Disse 50 spillere er de bedste at spille med

71 kommentarer
Vis kommentarer