Rystede Barcelona overvandt danskerholds chokføring

FC Barcelona var længe i resultatmæssige vanskeligheder imod Andreas Christensen og Borussia Mönchengladbach i Champions League. Men gæsterne overvandt en tysk chokføring

Ingen havde vel for alvor regnet med, at danske Andreas Christensen og Borussia Mönchengladbach ville give Barcelona problemer i Champions Leagues Gruppe C. Men det gjorde tyskerne, som var uden Jannik Vestergaard i startopstillingen. Tyskerne gav endda Barcelona store problemer. Så store, at de bragte sig i front.

Barcelona fandt dog rytmen og tempoet i 2. halvleg og vendte 1-0 til 1-2.

De første fem minutter af opgøret pressede Borussia Mönchengladbach højt og stressede Barcelona-spillerne til flere fejl. Det betød, at tyskerne kom til et par afslutninger fra distancen.

Barcelonas pressede på
Lynhurtigt kom Barcelona dog ind i kampen. Efter mindre end ti minutters spil kom Neymar frem til en kæmpe chance efter et par hurtige kombinationer, men brasilianerens afslutning sad midt i målet. Og så var det ingen sag for Yann Sommer i tyskernes mål.

Nogle minutter senere var det så Luis Suárez' tur til at brænde en god mulighed fra en position inde i feltet. Her vristede han sig fri af Andreas Christensen, som skvattede. Men Barça-stjernen var noget atypisk uskarp i feltet.

Midt i 1. halvleg sendte Neymar en genial stikning afsted til Suárez, som sendte bolden over mod det lange hjørne. Men igen lod afslutningen meget tilbage at ønske.

Tysk chokscoring på kontra
Gladbach havde dog også deres mulighed. Ofte gav hjemmeholdets fløjsnurretop Ibrahima Traore gæsterne problemer, når han trak ind i banen og afsluttede fra kanten af feltet. Tyskerne var tilmed stærke i nærkampene, hvor de bød Barça trods.

Stik mod chancer var det hjemmeholdet, der slog til et kvarter før pausefløjt. Barcelonas Sergio Busquets mistede en bold midt på banen, hvorefter Gladbach satte afsted i en kontra, og få afleveringer senere scorede Eden Hazards lillebror Thorgan Hazard til 1-0. En decideret chok-scoring af hjemmeholdet.

Se 'mini'-Hazards chokscoring her:


Barcelona bankede tilbage
Fra 2. halvlegs begyndelse pressede Barcelona højt i forsøget på at udligne. Og de forsøgte sig endda tidligt med en offensiv indskiftning af Rafinha. Men spanierne havde ikke rigtig flow i spillet og lignede et hold, der savnede en leder. En Lionel Messi...

Men så skete der noget. Indskiftede Arda Turan tæmmede en fremragende stikning fra Neymar i feltet og hakkede den op i nettaget. 1-1 efter 65 minutter. Her stoppede det ikke.

Efter en afslutning fra distancen, fulgte Barcelonas Gerard Piqué op på en ripost i det lille felt og gjorde det til 2-1. Så var den berømte bøtte vendt.

Herfra stod der totalt Barcelona på alt. Som i ALT. Hjemmeholdet pakkede sig. For de kunne ikke andet. Og så var det en formssag for Barcelona at køre kampen.

Med sejren i Tyskland indtager Barcelonas nu førstepladsen med seks point efter to kampe.

TV: Se de tre kasser fra kampen her

FCK-bomber gennemførte kampen med brækket kindbenet

Historisk lavt tal: Derfor koster CL-billetter i Parken kassen

TV: Kan Delaneys drømme-mål trumfe Allan Ravns?

TV: Målfest! Få alle CL-scoringerne her

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.