Så tæt på - igen igen: Arsenals uforløste CL-mirakler

London-klubben var tæt på et sensationelt comeback mod Monaco tirsdag aften - men Arsene Wengers mandskab manglede et mål i sidste ende. Og det er ikke første gang, Arsenal missede miraklet

Døde og borte.

Sådan beskrev medierne Arsenals situation, efter Arsene Wengers mandskab meget overraskende tabte den første kamp i 1/8-finalen med 3-1 på Emirates til AS Monaco.

Og det blev ikke meget nemmere for Arsenal, da de gennemlæste Monacos hjemmebanestatistik op til det andet og afgørende opgør i det franske.

Monegaskerne havde kun indkasseret syv mål i deres seneste 22 opgør på hjemmebanen inden mødet med Arsenal - så på forhånd vidste London-klubben, at de skulle ud og levere et mirakel af de store.

Men stik imod profetierne var Arsenal i den grad tæt på at vende det til deres fordel.

Wengers tropper vandt 2-0 - og kom frem til chancer for at score det afgørende mål, der ville have sendt dem videre til kvartfinalen - men de måtte i sidste ende kapitulere.

Se også: Ét mål fra miraklet i Monaco

Det er dog ikke første gang, Arsenal har smidt det hele i første opgør, for derefter at være tæt på det helt store mirakel i returopgøret.

Tilbage i 2012 havde Arsenal trukket AC Milan op af bowlen i 1/8-finalen. Men den første kamp på San Siro blev et mareridt for englænderne.

Hele 4-0 tabte Premier League-klubben til Zlatan Ibrahimovic, Robinho og de andre stjerner, og derfor så det mere end umuligt ud for Arsenal, da de var værter to uger efter på Emirates.

Men endnu engang formåede Arsenal at skabe en dramatisk kamp, da Laurent Koscielny, Tomas Rosicky og Robin van Persie alle tre garnede i første halvleg. Og dermed manglede Arsenal pludselig kun et mål for at få kampen ud i forlænget spilletid.

Van Persie fik en alletiders mulighed for det i anden halvleg, men brændte på det skammeligste. Og så måtte Arsenal-spillerne forlade hjemmebanen slukørede efter at have været så tæt på det store mirakel.

Et år senere gentog scenariet sig for englænderne.

Bayern München satte i den grad Arsenal på plads på Emirates i første opgør i 1/8-finalen med en sikker 3-1-sejr - og så troede de fleste, at tyskerne var godt som sikre på en kvartfinaleplads. Især da Bayern var i en skræmmende form på daværende tidspunkt.

Men Arsenal formåede endnu engang at ryste deres modstander og snuse til miraklet. Laurent Koscielny scorede til 2-0 kort før tid, men Premier League-mandskabet manglede altså endnu en gang et enkelt mål for at avancere til næste runde.

Og så blev det igen en lige ved og næsten.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere