Sandheden om bruddet: TV3 ville af med Jes Dorph

Uanset om han ønskede det eller ej, havde Jes Dorph-Petersen ikke fået forlænget sin kontrakt som Champions League-vært hos TV3

Jes Dorph-Petersen ønskede ikke at fortsætte hos TV3, og det var heldigt, for Viasat havde heller ikke i sinde at forlænge værtens kontrakt. (Reportage: Julie Sørensen)

I snart tre år har han budt velkommen til underholdende kampe såvel som store dramaer i Champions League, men efter denne sæson er det slut.

Jes Dorph-Petersen og TV3 går hver til sit, og den karismatiske vært siger dermed farvel til rollen som ankermand på Viasat-kanalens udsendelser fra den fineste europæiske klubturnering.

Parterne var enige om, at det var tid til, at deres veje skulle skilles, og selv forklarer Dorph-Petersen, at han sagtens kunne se sig selv være fortsat et år eller to mere i jobbet, men at det handlede om at stoppe, mens han stadigvæk synes, at det hele er sjovt.

Tv-værten vil prøve noget nyt. (Foto: Thomas Sjørup) TV Jes Dorph stopper hos TV3

Ekstra Bladet har imidlertid været i kontakt med Viasats sportschef Peter Nørrelund, som fortæller, at Dorph-Petersen ikke havde fået forlænget sin kontrakt, uanset om værten ønskede det eller ej.

Jes Dorph har givet sin version af årsagen til bruddet og begrundet sit valg med, at han ønskede at prøve noget nyt. Hvad er jeres bevæggrund?

- Vi evaluerer konstant, hvordan vi skal dække sportsbegivenheder. I dette tilfælde havde vi en treårig aftale med Jes, og den udløber til sommer. Hen over efteråret har vi så haft nogle snakke om, hvordan den fremtidige dækning skal være, og vi er ikke helt fremme i målet i den forbindelse. Men vi har været enige om, at vi ville stoppe samarbejdet med Jes, siger Peter Nørrelund.

- Nogle gange tror jeg, at det er meget godt at ryste posen og komme op med lidt nye ting. Vi tager hul på en ny rettighedsperiode til sommer, og det er et godt tidspunkt at lave et break på. Jeg kan også sige, at et nyt ansigt i værtsrollen ikke bliver den eneste forandring.

Jes Dorph-Petersen tisluttede sig TV3 tilbage i 2012, men til sommer skilles parterne. (Foto: Niels Hougaard)
Jes Dorph-Petersen tisluttede sig TV3 tilbage i 2012, men til sommer skilles parterne. (Foto: Niels Hougaard)

Jes Dorph påpeger selv, at han sagtens kunne være fortsat i stillingen et år eller to mere, men der skal vel to parter til at træffe den beslutning, og du siger, at I var enige om, at han skulle stoppe? Så kunne han vel heller ikke være fortsat?

- Vi var afklarede med, at vi vil prøve noget nyt fra efteråret 2015, fortæller Nørrelund.

Men selv hvis Jes gerne ville være fortsat i rollen, havde muligheden ikke været der?

- Det er en hypotetisk situation, du fremlægger, men sætter vi tingene på spidsen, så er det korrekt.

Han har selv været inde på, at kritikken af hans præstationer har gået ham på, og at den af og til også har været berettiget. Hvilken indflydelse har den hårde medfart, han har fået, haft i forhold til, at jeres veje nu skilles?

- Kritikken har ikke haft nogen indflydelse. Der synes at være en god dansk evne til at mene, at græsset er grønnere på den anden side af hækken, og mange har en mening om, at én vært er bedre end en anden, siger Nørrelund.

- Det er rigtigt, at Jes det første halve år oplevede, at det var sværere at gå ind i rollen som fodboldvært, end han og vi havde regnet med.

Jes Dorphs brud med Viasat overrasker kollegaen Preben Elkjær. (Arkivfoto: Thomas Sjørup) Champions League Preben Elkjær: Dorph var ikke fejlcastet

- Men kritikken har ikke haft nogen indflydelse på denne beslutning. Har bidraget med mange gode ting.

- Et af målene med hans ansættelse var, at vi ønskede at få en journalistisk vært, der var god til at gøre eksperterne bedre. Hans værktøjskasse i det journalistiske håndværk er jo imponerende.

Jes Dorph-Petersen er i færd med sin sidste sæson som vært på TV3. (Foto: Thomas Sjørup)
Jes Dorph-Petersen er i færd med sin sidste sæson som vært på TV3. (Foto: Thomas Sjørup)

- Det kom for alvor til udtryk i forbindelse med de kampe, hvor han var ude på stadion. Jeg kan ikke finde en vært, som er lige så sikker ’on location’, som tilfældet er med Jes.

- Skulle vi navigere efter al den kritik, der er rundt omkring, ville der godt nok være gang i svingdøren herude. Når man kommer ind i folks stuer, er det også helt naturligt, at folk har holdninger til det, der laves.

Der er jo ingen tvivl om, at han har store kvaliteter foran skærmen, men sammenlignet med en mand med fodboldmæssig baggrund som forgængeren Peter Schmeichel har Jes Dorph jo andre forudsætninger?

- Fodbold er en form for loge på nogle områder. Og jeg vil have været overrasket, hvis alle bare tog imod Jes Dorph med kyshånd. Selvfølgelig er der nogen, som vil holde fast i, at man helst skal have spillet fodbold på et vist niveau for at være vært i den verden.

- Men man får noget med Peter Schmeichel, og man får noget andet med Jes. Der er plusser og minusser ved dem begge.

- For mig handler det om at stoppe, mens jeg synes, det er enormt sjovt, lyder Jes Dorphs forklaring på, at han stopper som TV3-fodboldvært. (Foto: All Over Press) TV Jes Dorph: Jeg har følt mig ramt af kritikken

Nogle har påpeget, at Jes Dorph fra start har været fejlcastet til rollen som Champions League-vært. Hvad er dit svar til den påstand?

- Det synes jeg bestemt ikke, han har været. Han har leveret flotte og sikre værtspræstationer, og den valuta, som vi bliver målt i, er seertal.

- Her kan jeg bare nævne, at vi i 2014 har haft en større ’share’ (andel af det samlede antal tv-seere, red.), end tilfældet var i både 2012 og 2010 hvor FC Nordsjælland og FCK var med i Champions League, slutter Nørrelund.

0 kommentarer
Vis kommentarer