Se Haalands vilde tal: Delaney har tabt kæben

Den 19-årige nordmand får med sine vilde målstatistikker fodboldverdenen til at måbe

Erling Braut Håland valgte Dortmund over United og har fået en fremragende start. Ekstra Bladets Gisle Thorsen sammenligner ham med den gamle Ronaldo. Producer: Lasse Brøndal

- Han har fået alle til at tabe kæben. Det er vildt imponerende.

Thomas Delaneys ord om Dortmund kollega Erling Braut Haaland faldt hos TV3, før den 19-årige nordmand gik på banen og sendte to missiler mod Paris Saint Germains Champions League-drømme.

Men de kunne lige så godt være faldet før forrige kamp eller den før, eller den før den. For Dortmunds nye angrebsstjerne har såmænd bare for vane at score.

Den 19-årige nordmand har gjort det igen, og PSG-stjernerne forsøger forgæves at hidkalde højere magter. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay/Ritzau Scanpix
Den 19-årige nordmand har gjort det igen, og PSG-stjernerne forsøger forgæves at hidkalde højere magter. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay/Ritzau Scanpix

Tallene omkring hans præstationer dokumenterer alt det, som får flere og flere af sportens iagttagere og eksperter til at løbe tør for superlativer.

Tjek for eksempel disse stats, som flere har kaldt vanvittige:

  • Haaland har Dortmund-debuteret med scoringer i såvel Bundesligaen som i den tyske pokalturnering og i Champions League. Det har ingen Dortmund-spillere gjort før ham.
  • Han har scoret ti mål i syv kampe i Champions League i denne sæson, og de gør ham til delt topscorer i turneringen sammen med Bayern Münchens Robert Lewandowski.
  • Han er samtidig den første teenager, der scorer ti mål eller flere i samme Champions League-sæson (Mbappe har gjort det over flere).
  • Han har leveret syv pletskud i sine fire første kampe i samme liga, og det har ingen gjort før ham.
  • Halaand har scoret 39 mål i 29 kampe i alle turneringer denne sæson og suppleret med otte assists. Han har gjort det over 1.903 spilleminutter, så i snit scorer nordmanden cirka hvert 49. minut.
  • Han har leveret elleve mål i syv kampe i Dortmund.
  • Med sine ti scoringer i debutsæsonen i europæisk fodbold blander han sig med store navne som franske Just Fontaine (ni mål i 1958/59), Claudio Sulser (elleve mål i 1978–79) samt Sadio Mané og Roberto Firmino (begge ti mål i sæson 2017–18).
  • Haaland har som den første scoret otte mål i sine fem første Bundesliga-kampe.

Om klubkammeraten, der kom til fra Salzburg, sagde Emre Can efter PSG-kampen:

- Han er en stor spiller og en flot fyr. Han er lidt gal, tror jeg, og vældig morsom. Jeg håber, han fortsætter på den måde.

Og det har Erling Braut Haaland nok også tænkt sig, selv om han fortsat forsøger at forholde sig ydmygt til sin bragende succes.

- Jeg vil nyde øjeblikket lidt nu, men allerede i morgen skal jeg nulstille mig selv og gøre mig klar til weekendens kamp mod Werder Bremen. Og så ser jeg frem til igen at skulle spille overfor de to fantastiske stoppere (Thiago Silva og Presnel Kimpembe) i returkampen i Paris, lød det fra kometen efter hans seneste bedrift.

Erling Haaland bliver bare ved med at score. Han er nu den første teenager siden Kylian Mbappé. der scorer 10 CL-mål. Foto: Ritzau Scanpix Champions League Umætteligt målmonster: Haaland bomber igen

Champions League Langer ud efter klubben: I er bange

Brøndby-fans blev overfaldet og røvet efter klubbens kamp mod FC København i Parken 12. august 2018. Foto: Anthon Unger. FC København FCK-fans smidt i fængsel for overfald på Brøndby-fans

Dansk fodbold Skandalespiller tiltalt for vold, voldtægt, røveri og flugt