Sen scoring i rødt drama

Atalanta spillede 75 minutter i undertal og måtte til sidst bøje sig for Real Madrid, der vandt 1-0

Joakim Mæhle (til højre) kom på hårdt arbejde som wingback for et hold i undertal, da Atalanta mødte Real Madrid. Foto: Tiziana Fabi/Ritzau Scanpix
Joakim Mæhle (til højre) kom på hårdt arbejde som wingback for et hold i undertal, da Atalanta mødte Real Madrid. Foto: Tiziana Fabi/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Champions League

Mens Atalanta går fra udesejr til udesejr i Champions League, har holdet det noget sværere på eget græs.

I den første ottendedelsfinale mod Real Madrid måtte Atalanta for fjerde gang i denne sæsons turnering forlade banen i Bergamo uden sejr.

De spanske gæster vandt 1-0 og er nu klare favoritter til at avancere efter returkampen i Madrid.

Den franske back Ferland Mendy stod for kampens enlige scoring, da han blot tre minutter før tid skruede bolden i mål fra en position uden for feltet.

Atalanta gjorde det heller ikke let for sig selv med en tidlig udvisning til Remo Freuler allerede i kampens 17. minut

Schweizeren bremsede Ferland Mendy i et gennemløb efter blot 16 minutter, og dommeren vurderede, at han dermed fratog Real Madrid-spilleren en oplagt målchance.

Foto: Alberto Lingria/Ritzau Scanpiux
Foto: Alberto Lingria/Ritzau Scanpiux

At målfarlige Duvan Zapata efter en halv time måtte udgå med en skade, var endnu en streg i regningen for træner Gian Piero Gasperini.

På den anden side gav det ham mulighed for en defensiv indskiftning, der var med til at stabilisere det decimerede hold.

Fra sidelinjen kunne Gasperini se danske Joakim Mæhle og de øvrige Atalanta-spillere levere en hård arbejdsindsats, der i store perioder fik forpurret Real Madrids offensive ambitioner.

Til gengæld var der forståeligt nok ikke overskud til de store eventyr i den anden ende. Real Madrids keeper, Thibaut Courtois, havde efter pausen stort set intet at bestille.

Ikke overraskende havde spanierne et stort overtag i boldbesiddelse og havde klart flest afslutninger. Men det kneb længe med at spille sig igennem Atalantas kompakte defensiv.

Det lignede en målløs kamp og en forspildt spansk mulighed, indtil Mendy gjorde sig til en overraskende matchvinder i slutminutterne.

De to hold mødes igen i returkampen i Spanien 16. marts.

City marcherer mod kvartfinalen

Mystisk udmelding: De taler sammen

Her er Superligaens lønkonger: top 41-50

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind