Skurken Ronaldo blev helt til sidst

Portugiseren fandt langt om længe Chicharito, der scorede det forløsende mål i kamp, hvor Arda Turan gik over for rødt

Cristiano Ronaldo i klemme mellem to Atletico-spillere - men portugiseren leverede alligevel oplægget til den forløsende scoring til sidst. (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo i klemme mellem to Atletico-spillere - men portugiseren leverede alligevel oplægget til den forløsende scoring til sidst. (Foto: AP)

Cristiano Ronaldo lignede længe kampens skurk - og så endte manden fra Madeira alligevel som en halv helt!

Det var nemlig ingen ringere end verdensstjernen, der i et hidsigt raid efter nye 87 målløse minutter fik sat sin modstander af, drønede ind i feltet og lige, da han var ved at miste balancen, fik sendt bolden videre til Javier 'Chicharito' Hernandez, der iskoldt og fladt sendte bolden i kassen til enorm forløsning på Estadio Santiago Bernabeu.

Så kunne han kort efter lunte ud på bænken i voldsom sindsbevægelse, mens han fulgte resten af de ind imellem hårdhændede løjer i et intenst drama - det 261. derby mellem de to Madrid-klubber.

Cristiano Ronaldo fik ellers den gyldne chance et minut før pausen. Et yderst sjældent Atletico-boldtab gav Real Madrid-stjernen alle tiders mulighed for at udnytte et massivt spilovertag – i procenter 67/33 – på James Rodriguez’ flænsende aflevering i Madeira-mandens medløb, men, men, men...

Cristiano Ronaldo fik heller ikke i denne sjældne situation hul på bylden for de hvidblusede værter på Estadio Santiago Bernabeu. Igen-igen – som i det første opgør – kom Atletico-keeperen Jan Oblak i vejen, som han også gjorde det, da Cristiano Ronaldo med det perfekt timede tilløb hamrede et frisparksforsøg mod roden af den fjerneste stang efter en halv time.

Det var så sådan set det, hvis man lige husker et presset hovedstødsforsøg fra Javier ’Chicharito’ Hernandez på James Rodriguez’ perfekte flanke i en første halvleg, hvor Atletico Madrid stod umanerligt solidt og dybt på banen.

Se også: Effektive Juventus forsvarede sig i CL-semifinalen

Diego Simeones hårdføre mænd giver bare ikke mange chancer væk, og når udgangspunktet er at holde nullet - efter 0-0 i det første kvartfinale-opgør - jamen, så løser spillerne selvfølgelig den opgave med næsten alle til rådighed stående midler.

Uden at spilde alt for meget akademisk tid med at fundere over, hvordan fa’en de selv skal bære sig ad med at få stoppet en enkelt kugle i kassen i den anden ende...

Real Madrid måtte undvære folk som Gareth Bale, Karim Benzema, Luka Modric iført krykkestokke og den karantæneramte Marcelo. Det har faktisk – rent statistisk – ikke været noget problem for dem hidtil i sæsonen. Annalerne fortæller i hvert fald om syv sejre i syv kampe uden waliseren – og flere end tre scoringer til Real Madrid i hver eneste af de syv opgør.

Og kongeklubben har såmænd også vundet samtlige seks opgør, Karim Benzema har været forhindret i at deltage i indtil i aftes.

De statistikker er nu udvidet med en kamp ekstra...

Se også: Guardiola efter 6-1-massakre: Jeg kræver forbedringer

Men de manglede den snu Modric, Marcelos ukuelige drive og Bales speed til at komme bag om modstander-forsvaret, der i størstedelen af kampen var helt og aldeldes dirkefrit. Så kunne Real-spillerne ellers bare få lov til at spille rundt og rundt, mens Diego Simeones folk bare ventede som kobraer på den ene, simple og dødbringende blottelse i modstandernes offensive pres.

Atletico Madrid var sjældne gæster i den anden ende, men vovede sig dog lidt modstræbende frem på egne hjørnespark...

Men vi skulle helt frem til det 70. minut, før Atletico ud over standarderne fabrikerede en reel chance. Uheldigvis for dem førte den kun til et slapt hovedstød fra Koke, der kunne have valgt at flikke bolden videre til en fuldstændig fri Mario Mandzukic - der nok ville have hamret løs med lidt større appel og tilhørende udfordringer for Casillas.

Der var flere bataljer mellem de toptændte spillere undervejs. Sergio Ramos var ude i noget, der lignede en lille kindhest til Saul, og indskiftede Raul Garcia sparkede liggende igennem i Real-feltet og ramte Varane på låret.

Umiddelbart derefter gik det helt galt for Atletico-lejren, da Arda Turan ramte Sergio Ramos - der ikke skal beskyldes for at underspille i situationen - til sit andet gule kort et kvarter før tid.

Se episoden her:

Det lignede længe et historisk opgør: To gange 0-0 i en knockout-kamp – det er aldrig sket før i Champions League.

Så slog duoen Cristiano Ronaldo og Chicharito endelig til! 87:12 sagde uret, da den madrilenske måltørke endelig blev slukket.

Atletico Madrid har vundet fire og spillet uafgjort i tre af sæsonens syv lokalopgør mod Real Madrid. Men kongeklubben gentog triumfen fra CL-finalen sidste år – og kan vist lige pludselig leve med, at de først var i stand til at slå til i kamp nummer otte...

De bestod den helt store Real-eksamen!

38 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere