Sløj indsats: Barcelona hentede første sejr i Champions League

FC Barcelona lever stadig i Champions League-gruppespillet efter en 1-0-sejr over Dynamo Kiev i en tam forestilling

Jubel på Camp Nou: Piqué sender Barca i front. Video: NENT

Sjældent havde FC Barcelona haft kniven for struben så tidligt i Champions League-turneringen, som Ronald Koemans mandskab havde onsdag aften, da den catalanske storklub hjemme tog imod ukrainske Dynamo Kiev.

Barcelona skulle vinde kampen på Camp Nou efter nederlag i de to første gruppekampe, hvis klubben stadig skulle gøre sig forhåbninger om være en del af forårets knockout-kampe i den fineste europæiske turnering.

Foran et halvtomt Camp Nou lykkedes det Ronald Koeman og Barcelona at hente deres første tre point i sæsonens Champions League med 1-0-sejren over Dynamo Kiev i en kamp, de færreste vil huske om en uge.

Fra pibekoncert til jubel
Barcelona lagde fra starten af kampen et pres på Dynamo Kiev, men hjemmeholdet var ikke for alvor farlige. Allerede efter en halv time begyndte de første pibekoncerter fra tribunerne.

Gerard Piqué bragte FC Barcelona på sejrskurs mod Dynamo Kiev. Foto: Josep Lago/Ritzau Scanpix
Gerard Piqué bragte FC Barcelona på sejrskurs mod Dynamo Kiev. Foto: Josep Lago/Ritzau Scanpix

Ti minutter før pausen kom dog den forløsende scoring for hjemmeholdet. Klubikonet Gerard Piqué lurede bagerst i feltet, da et clearet hjørnespark blev sendt tilbage mod mål.

Piqué flugtede bolden elegant ind, og pibekoncerten forvandlede sig til jubel på Camp Nou. Målet gjorde i øvrigt Gerard Piqué til FC Barcelonas ældste målscore i Champions League nogensinde.

Lavt niveau
Selvom ukrainerne var langt fra et udlignende mål i løbet af anden halvleg, kunne man ikke lade være med at tænke, hvor langt det nuværende Barcelona-mandskab er fra at spille det underholdende fodboldspil, man forbinder med storklubben.

Ronald Koeman var på trods af sejren langt fra tilfreds med hjemmeholdets indsats undervejs i kampen. Foto: Lluis Gene/Ritzau Scanpix
Ronald Koeman var på trods af sejren langt fra tilfreds med hjemmeholdets indsats undervejs i kampen. Foto: Lluis Gene/Ritzau Scanpix

Koeman bragte i løbet af anden halvleg offensive kort som stortalentet Ansu Fati, Coutinho og den argentiske stjerneangriber Sergio Agüero på banen, men det blev dog ikke til mere end Piqués ene mål.

FC Barcelona lever dermed stadig i Champions League, inden det søndag gælder El Clásico mod Real Madrid i den hjemlige liga. 

I onsdagens anden tidlige Champions League-kamp vandt Red Bull Salzburg 3-1 over Wolfsburg i et chancerigt opgør. Østrigerne er godt på vej til at spille sig videre til forårets kampe,

Landsholdsspiller Rasmus Nissen Kristensen spillede hele kampen for Salzburg.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller